Politika

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı İnce Başkan Yardımcılarını Açıkladı!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ulusal gazete, haber siteleri ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ile kahvaltıda bir araya geldi.

İnce orada yaptığı açıklamalarla beraber İnce Başkan Yardımcılarına yönelik ifadeler kullandı.

Muharrem İnce’nin açıklamalarından satır başları;

AKŞENER YARDIMCILIK TEKLİF EDERSE KABUL EDERİM

Akşener’in; “Başkan olursam İnce’ye yardımcılık teklif edeceğim” sözlerine “Yardımcılık teklif ederse, kazanırsa kabul ederim. Ben kazanırsam onlara (Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu) yardımcılık teklifinde bulunacağım dedi.

Ayrıca; ekonomi konusunda piyasalara ve topluma güven vererek başarı sağlayacağız” dedi.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DAN FAZLA MİTİNG YAPTIM

Seçimle alakalı olarak atmosfer değerlendirmesi yapan İnce; “48 günde Recep Tayyip Erdoğan’dan fazla miting yaptım. Olağanüstü bir dip dalgası var” dedi. Ayrıca; “Dünya beni ve bizi konuşuyor bizim basın maalesef sınıfta kaldı” dedi. Özellikle televizyon yöneticilerine yönelik olarak;

“Beni kesip Binali Yıldırım’ı veriyorsunuz. Binali kim? Bu dost sitemimdir” dedi.

BASIN ÖZGÜR OLACAK

İnce seçimi kazanması durumunda;

“Seçimi her şeye rağmen alacağım ve basın özgür olacak” dedi. Hükümete yakın medya organlarında hakkında çıkan asılsız haberlere de tepki gösteren İnce memuriyet hayatına ilişkin doğu görevi yapmadı iddiaları hakkında; ise; “Yalan söylüyorlar. Gittim, geçinemedim ben de istifa ettim. Suç mu?” dedi.

Hakkında çıkan yalan ve abartılmış haberleri tek tek okuyan İnce gazetecilere dönüp “Erdoğan’a soramayacağız soruları bana sorabilirsiniz. Gazeteciler, siyasetçilerin canına okumalılar” dedi.

SURUÇ OLAYLARI

Süleyman Soylu’nun Suruç’taki olaylara ilişkin “Suruç’taki olayın sebebi Muharrem İnce’dir. Bunlara bu şımarıklığı veren bunları siyasetin özünden ayırıp şiddete doğru yönelten anlayışın kendisi Muharrem İnce’dir” açıklamasına da değindi.

İnce bu konuyla alakalı olarak ise; “Erdoğan’a Bafra konuşması yapan birinin Erdoğan’ın yanında olmasına inanamıyorum. Soylu’yu muhatap olarak almıyorum. Suruç ile ilgili soruda cevap için belki Bafra konuşması bulunup verilebilir” ifadelerini kullandı.

APOLET

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malatya’da bir iftar programında yaptığı siyasi konuşmasını alkışlayan 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel için söylediği “Onun apoletlerini sökeceğim” sözleri hakkında da açıklama yapan İnce;

“Apolet meselesinde sözümün arkadındayım. Apolet sökmek demek ’emekli ederim’ demektir Yoksa başka bir anlamı yok.  Erdoğan rakibini eleştirirken, asla böyle bir şey yapamaz, alkışlayamaz.

Seneye iftar yemeğinde, ben Erdoğan’ı eleştirirken, başka bir Paşa beni alkışlasa, Erdoğan ne der… Emekli edeceğim Metin Temel’i..” dedi.

OY KULLANACAK SURİYELİ’LER

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı İnce, Türk Vatandaşlığına geçen Suriyelilerin seçimlerde oy kullanacağına ilişkin tartışmalar için ise “Oylar çalınmadığı sürece bir etkisi olmaz” yorumunu kullandı.

AKŞENER’İN TEKLİFİ

24 Haziran gecesi olası bir zaferine ilişkin İnce “Balkon konuşmam var ama balkondan değil 1. Meclis’in önünden yapacağım” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener’in açıklaması; “Başkan seçilirsem Muharrem İnce ve Temel Karamollaoğlu’na yardımcım olmalarını teklif edeceğim” sözleri hakkında ise; “Yardımcılık teklif ederse, kazanırsa kabul ederim. Ben kazanırsam onlara yardımcılık teklifinde bulunacağım.

Ekonomi konusunda piyasalara ve topluma güven vererek başarı sağlayacağız” ifadelerini sarfetti.

KANDİL OPERASYONU

Kandil’e yönelik sınırötesi askeri operasyonlar hakkında ise;

“Seçim öncesinde yapılan iş göstermeliktir” ifadelerini kullanan İnce “Seçime yönelik göstermelik iş bunlar ama orada mücadele eden çocuklarımızın da morale ihtiyacı var o yüzden çok fazla şey konuşmayacağım” dedi.

ERDOĞAN’I YARGILAMAYACAĞIM

“Bana hep soruyorlar, ‘Erdoğan’ı yargılayacak mısınız diye. Hayır diyorum, yargılayacak konumda değilim. Yargıya dosya verir miyim, veririm. Bana gelen bilgileri yargıya teslim ederim, gerisi yargının bileceği iş.

Benim görevim yargılamak değil ama onu yargılayabilecek yargıya ulaşmak. Önce vatan yazısı yerine önce adalet yazmalı çünkü her şeyin başı adalet” dedi.

TETİKÇİLERİ BURAYA ÇAĞIRMAK İSTEMEDİM

Yeni Akit isimli yayın organına yönelik olarak; “Erdoğan’ın tetikçisi” tanımını yapan İnce; “Tetikçileri buraya çağırmadım” ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum