Politika

CHP'nin Gülen'in İadesine Yönelik Belgeleri İnceleme Talebine Adalet Bakanlığı'ndan Yanıt Geldi!

Adalet Bakanlığı, CHP’nin teröristbaşı Fetullah Gülen’in iadesine ilişkin belgeleri inceleme talebine olumlu cevap verdi.

CHP’den 4 kişilik bir heyet pazartesi günü FETÖ elebaşı Gülen’in iadesine ilişkin dosyayı incelemek üzere Adalet Bakanlığı’na gidecek.

NE OLMUŞTU?

CHP’den açıklama yapılarak Gülen’in iadesine yönelik dosyaların incelenmesi hakkında talepte bulunulmasıyla alakalı olarak;

“Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce de bir televizyon programında, Fetullah Gülen’in iadesine ilişkin usulüne uygun bir başvuru yapılmadığını ifade ederek, iddiasını yaptığı bazı temaslara dayandırarak dile getirmiştir.

Bu ifadelerin ardından başlayan polemik çerçevesinde, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’yi ve güvendiği hukukçuları Adalet Bakanlığı’na iade belgelerini incelemeye davet etmişti.

Bu davet doğrultusunda, Adalet Bakanlığı’na 25 Mayıs Cuma günü resmi yazıyla başvurarak, Fetullah Gülen’in iadesi için yapılan başvuru sürecine yönelik belgelerin incelenmesini talep ettik.” ifadelerine yer verilmişti.

Kamupersoneli.net I ANKARA