Politika

CHP'nin Yalova Belediyesi Başkan Adayı Vefa Salman Oldu!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Parti Meclisi sona erdi ve Balıkesir Belediye Başkan adayları açıklandı.

Bu detaylara göre Cumhuriyet Halk Partisi’nin Yalova Büyükşehir Belediye Başkan adayı hâlen görevine devam eden Vefa Salman oldu.

VEFA SALMAN KİMDİR?

1965 yılında Yalova’da doğmuştur ve 1987 yılında Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni tamamladıktan sonra 20 yıldan beridir ticari hayatına devam etmektedir.

1988 yılında, Yalova’da yayınlanan tek günlük gazete olan “Haberci Gazetesi”nde yazı hayatına başladıktan sonra Yalova’da yayınlanan ikinci günlük gazete olan “Yalova Gazetesi”nin kurucularından biri olarak bilinmektedir.

Ayrıca gazetenin imtiyaz sahipliği üstlenmiş ve başyazarlığını 7 yıl devam ettirmiştir. Yalovamiz.com isimli yerel internet sitesinin kurucularından olmakla beraber ve sitenin köşe yazarları arasında yer almaktadır.

SİYASİ KARİYERİ

2004- 2007 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliğinde yer aldı.

2004- 2009 yılları arasında ise Yalova Belediyesi Meclis üyeliği ve Grup Sözcülüğünü üstlendi.

CHP İl Disiplin Kurulu Üyeliği bir dönem Yalova Fenerbahçeliler Derneği Başkanlığına yer aldıktan sonra üç dönem Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Murahhas üyeliğinde bulundu.

Ayrıca bir dönem Yalova Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı mütevelli heyeti üyeliği ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin kuruculuğu, yönetim ve denetim kurulu üyeliklerinde bulunmuştur.