Politika

Cumhur İttifakında Büyük Birlik Partisi Krizi!

Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin oluşturduğu “Cumhur İttifakına” AK Parti listelerinden dahil edilen Büyük Birlik Partisi’nde kriz yaşanıyor.

Yayımlanan liste içerisinde seçilebilir yerden sadece BBP Lideri Destici’nin yer alması BBP içerisinde büyük tepkilere yol açtı.

BBP kurmayları Destici dışında bulunan diğer BBP’li adayların, AK Parti listelerinde seçilebilir yerden gösterilmediği görüşünü savunuyorlar.

Bu konuyla alakalı olarak Sözcü gazetesine değerlendirmelerde bulunan genel merkez yöneticisi ise; “Sıralamanın düzeltilmesi talebi çok yüksek, mevcut listeyi kabullenen yok. Tabanda büyük infial var. Yönetime kırgınlık ve kızgınlık hakim. Saaadet Partisi kadar olamadık. Hemen teslim olduk. Bir tek başkan (Destici) kesin seçilecek yerde. Oyuna, satışa geldik” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Ayrıca  FOX TV’de sabah haberlerini sunan İsmail Küçükkaya, canlı yayında çok konuşulacak bir iddiayı dile getirdi. BBP’de yöneticilik yapan üst düzey bir isimle görüştüğünü belirten Küçükkaya, BBP’li isimlerin vekillik için gösterildikleri sıralardan ve sayının azlığından memnun olmadığını ifade etti.

Kamupersoneli.net I ANKARA