Politika

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce: KPSS'yi Geliştireceğiz, Mülakat Sistemi Kaldırılacak

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce bir televizyon programına katılarak burada seçim gündemini değerlendirdi. 

Muharrem İnce katıldığı program kapsamında özellikle ekonomi konusuna değinirken yapacağı projeler hakkında bilgi verdi. Muharrem İnce’nin konuşmasının satır başlarını siz okuyucularımıza aktarıyoruz. 

KPSS VE MÜLAKAT AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce katıldığı program kapsamında yapmış olduğu konuşmasında Kamu Personeli Seçme Sınavı ve milakat konularına ilişkin yapacaklarını anlattı. Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde KPSS’nin geliştirileceğini söyleyen Muharrem İnce mülakat sisteminin kaldırılacağını söyledi. ”KPSS’yi geliştireceğiz. Mülakat sistemini kaldıracağız. Mülakat yapıyorsanız bunu kamera sistemiyle kontrol altına almalısınız.”

CHP’NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI MUHARREM İNCE’DEN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

Seçim vaatlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Muharrem İnce konuşmasında şu ifadeleri kullandı. 

“Acil olmayan kamu yatırımlarını erteleyeceğim. Polisiye tedbirlerle ekonomi olmaz. Siz demokrasinizi, hukukunuzu düzeltin. Sabit kur gibi dedikoduları tümden yok edeceğiz. Ziraat Bankası yüzde 80’ni tarım ve tarıma dayalı olanlara kredi verecek. Halkbank esnaf ve kobilere kredi verecek. Türkiye dışarıdan para aldı bununla taşa toprağa gömdü. Gerisini alamayacak üretim yapmadığı için.”

‘KANAL İSTANBUL PROJESİNİ DURDURACAĞIZ’

Katıldığı televizyon programında yapmış olduğu konuşmasında Kanal İstanbul projesinin durdurulacağını söyleyen Muharrem İnce konuya dair, ”Türkiye dışarıdan para aldı değil mi? Türkiye bu parayı taşa, toprağa, betona gömdü. Üretim yapmadığı için, fabrika açmadığı için alamayacak. Şirketler bir bir iflas ederken, ben orada hafriyat mı kazacağız? Tabi ki durduracağım Kanal İstanbul’u. Ne işimiz olur? Türkiye’nin kuralları işleyen bir ülke olması lazım. Bir Fransız, bir İngiliz ‘Türkiye bir hukuk devletidir’ diyebilmeli.” ifadelerini kullandı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

 

Bir Yorum