Politika

Cumhurbaşkanı Adayı Vecdet Öz Kimdir?

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıklayan ve 100 bin imza için Yüksek Seçim Kurulu’na başvuruda bulunan Vecdet Öz’ün kim olduğu merak ediliyor.

Ayrıca Vecdet Öz 24 Haziran seçimlerine katılabilmek adına 100 bin imza sınırını geçeceğini sözlerine eklemişti. Peki Vecdet Öz kimdir? İşte detaylar…

KİMDİR?

1959 yılında Samsun’da doğmuştur. İlk, orta ve lise hayatı Samsun’un Çarşamba ilçesinde geçmiştir ve liseden birinci olarak mezun olmuştur.

Yükske Lisans eğitimini ise Yüksek Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde tamamlamıştır ve sonrasında Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı olmuştur.

Daha sonra doktora eğitimini İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü’nde tamamlamış ve eğitim gördüğü aynı enstitüde girdiği sınavla beraber Yardımcı Doçent ünvanını kazanmış ve Öğretim Üyesi kadrosuna ataması yapılmıştır.

 Yurtdışında yeterlilik sınavlarından başarıyla Doçent ve Profesörlük ünvan ve diplomalarını almıştır. Yüze yakın ulusal ve uluslar arası bilimsel yayını ve ‘Biyoterör’ alanında kaleme aldığı bir ders kitabı bulunmaktadır.

İDARİ GÖREVLERİ

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kan Merkezi Müdürü (1989-1993)

Sağlık Bakanlığı İstanbul Bölge Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürü (1993-1995)

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Müsteşar Vekili (1995-1998)

İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Tıp Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı (2005-2013)

İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi, Enstitü Kurulu Üyesi ve Müdür Yrd. (2013-2015)

Adalet Partisi Genel Başkanı (2015- Halen)

Kamupersoneli.net I ANKARA