Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bakanlar Kurulu'nda Sayı Ciddi Manada Düşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınındaki “Cumhurbaşkanı Özel” programına katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı program kapsamında yapmış olduğu konuşmasında, kabinede yer alacak bakan sayısına dair önemli değerlendirmelerde bulundu. 

ARTIK ÖYLE 25 BAKANLI KABİNE OLMAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı program kapsamında yapmış olduğu konuşmasında, ileriki dönemde bakanlar kuruluna katılacak bakan sayısında azalma olacağını açıkladı. Bakanlar Kurulu’nda yer alacak isimlerin üst düzey olacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya dair şu açıklamalarda bulundu. 

”Durum farklı olacak. Adeta yeniden doğmuş gibiyiz. Artık böyle 25 kabineli bir bakanlar kurulu yok. Şuanda sayı ciddi manada düşecek. Parlamentodaki sayı ne olacak? Bunları görmemiz lazım. Parlamentodaki sayının güç katması lazım. Başarmamız içinde adımı kararlı bir şekilde atmamız gerekiyor, yarın açıklayacağız. Parlamentonun gücünü eğer Cumhurbaşkanı yanına alırsa devlet güçlü olacak, güçlü devlete ihtiyacımız var.”

”Oluşturulacak kabinenin ülkede en seçkin yürütme kabiliyeti güçlü olan insanlarla cumhurbaşkanı ekip oluşturacak. 16 yıl içinde bir şeyi tanıdık. Çırak, kalfa olarak girmiyoruz. Usta olarak giriyoruz. Ben anlayışıyla değil biz anlayışıyla bu yoldayız. 20 yıllık tecrübeyle yoldayız.”

Kamupersoneli.net – ANKARA