Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bana Bak Muharrem Önce Haddini Bileceksin

24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik çalışmalarına Kocaeli’nde devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada halka seslendi. 

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye yönelik sert açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şu şekilde,

‘SANA SAYGI DUYMUYORUM’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli mitinginde Muharrem İnce’nin annem ve kız kardeşim başörtülü açıklamalarına değindi. Muharrem İnce’nin annesine ve kız kardeşine saygı duyduğunu ifade eden Muharrem İnce, CHP’nin başörtülü gençlere yaşattıklarından dolayı sana saygı duymuyorum ifadelerini kullandı. 

Neymiş Bay Muharrem’in annesi başörtülüymüş olabilir. Saygı duyuyorum. Neymiş ablası başörtülüymüş, olabilir. Saygı duyuyorum. Ama sana saygı duymuyorum. Bu ülkede başörtülü kızlarımıza neler çektirdiğinizi biliyoruz. Kızlarımıza çile çektirdiniz. Benim evlatlarıma da çile çektirdiniz.

‘BANA BAK MUHARREM’

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Kadıköy’de yapmış olduğu yürüyüşte yaşanan olaylara sert ifadelerle karşılık veren Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya dair şu ifadeleri kullandı. 

”Kadıköy’de toplanmışlar bu ülkenin Cumhurbaşkanı’na hakaret ediyorlar. Fizik öğretmeni olman sana bu ülkenin Cumhurbaşkanı’na hakaret etme yetkisi vermez. Bana bak Muharrem! Önce haddinini, cinsini bileceksin. Birisi çıkmış Külliye’yi yıkacağım diyor. Neyi yıkıyorsun? Milletin helal parasıyla yapılan buraları neden yıkıyorsunuz? Bunlar cahil! Cahil ne dediğini bilir mi? Bilmez.”

KANAL İSTANBUL ELEŞTİRİSİ

Kanal İstanbul projesine karşı olduğunu ifade eden Muharrem İnce’nin ufku olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu da eleştirdi. 

‘Bay Muharrem, ‘Kanal İstanbul’a karşıyım.’ diyor. Kafaya bak, kafaya. Yok, ufuk yok. Daha şurada geçenlerde bir gemi Boğaz’da yalıya çarptı. Bu tanker olsaydı Allah muhafaza aylarca orada yangın olurdu. Kafası basmıyor, genel başkanının da basmıyor. Bu CHP’nin tarihi böyle.’

Kamupersoneli.net – ANKARA