Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye Anlaşma Eleştirisi 'Yapılan Anlaşmalara Sadık Kalmıyorsunuz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN International’da bir programa katıldı. Katıldığı program kapsamında gündeme dair konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan özellikle ABD Başkanı Trump tarafından açıklanan anlaşma iptaline ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

‘KAYBEDEN ABD OLACAK, ÇÜNKÜ YAPILAN ANLAŞMALARA SADIK KALMIYOR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan vermiş olduğu demeçte, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile nükleer anlaşmadan çekilme kararını değerlendirdi ve bu kararın olumsuzlukları hakkında açıklamalarda bulundu. Alınan bu kararın tüm dünya ekonomisini etkileyeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya dair “Şimdi bunun bir anda ters istikamette gelişmesi sadece bölgeyi değil, tüm dünya ekonomisini ve dolayısıyla Türkiye’yi de etkileyecek” ifadelerini kullandı. 

Bu konuda oluşabilecek risklerin sorulması üzerine ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapılan anlaşmaya sadık kalınmadığını ve kaybedenin ABD olacağını söyledi. İmzalar atılmışsa sadık kalmak gerektiği uyarısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca “Uluslararası anlaşmalar, böyle istediğiniz zaman bozun, istediğiniz zaman yapın. Böyle bir şey olmaz” dedi.

”ABD GERÇEK DOSTLARINI KAYBEDİYOR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında ayrıca F-35 konusunda da açıklamalarda bulundu. Bu uçakların verilmemesinin müttefiklik ruhuna uymayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “ABD gerçek dostlarını kaybediyor. F-35’lerin verilmemesi müttefiklik ruhuna uymaz” dedi.

Kamupersoneli.net – ANKARA