Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara'ya Stat, Fuar Alanı ve Millet Parkı Müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte büyük Ankara mitinginde halka seslendiler. Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda gerçekleştirilen miting kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan kapsamlı bir konuşma yaptı. 

Ankara’da yaptığı konuşmasında siyaset gündemi ve seçim sürecine dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ANKARA’YA 3 MÜJDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında bu zamana kadar Ankara’ya yapılan hizmet hakkında hatırlatmalarda bulundu. Bu tür çalışmaların devam edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’ya yapılacak projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Ankara’ya yeni stat müjdesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca fuar ve millet parkı yapılacağını söyledi. 

Şimdi geliyorum sizleri mutlu edeceğine inandığım müjdelerimize;

1- Mevcut 19 Mayıs Stadı’nın yerine uluslararası standartlara uygun, dünya çapındaki şampiyonaların final karşılaşmalarına ev sahipliği yapabilecek nitelikte 55 bin kişilik bir stadı Ankara’ya kazandırıyoruz. Bu stada Başkente yakışır bir eser olacaktır. Süper Lig’e çıkan Ankaragücümüze de başarılar diliyorum.

2- Ankara’nın uzun zamandır beklediği fuar alanını Akyurt’ta yapıyoruz. İhalesi yapıldı, önümüzdeki günlerde inşasına başlanıyor ve bir yılda tamamlanacak.

3- Ankara’ya farklı bir millet bahçesini kazandırıyoruz. Artık yeşil Ankara olacak. Millet Bahçemiz stadından konser salonuna camisine kadar büyük bir eser olacak. İngilizin 200 metrekareden oluşan high parkı varsa bizim de devasa millet bahçemiz olacak.

MUHARREM İNCE’YE ELEŞTİRİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan miting kapsamında yapmış olduğu konuşmasında ayrıca CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye eleştirilerde bulundu. Muharrem İnce’nin bazı projeleri durduracağını söylediği açıklamalarını hatırlatan Cumhurbaşkanı konuya dair şu ifadeleri kullandı. 

”Şunları sorun: AK Parti Türkiye’de 284 bin derslik yaptı yıkacak mısınız, 585 bin yeni öğretmen göreve başlattı onları işten atacak mısınız, 131 yeni üniversite açtı kapatacak mısınız, 69 milyon kişiye internet hizmeyi sağladı onları da kesecek misiniz, 1245 yeni hastane kazandırdı atacak mısınız, 539 bin sağlık çalışanını al onları kapı dışarı mı edeceksiniz, 20 bin kilometre yeni bölünmüş yol yaptı bunları kazıyıp tarlaya mı dönüştüreceksiniz? Yeniden kara trene mi döneceksiniz?”

Kamupersoneli.net – ANKARA