Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Halkbank, Trump ile Görüşme ve Yaptırım Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile bir araya geldi. İstanbul’da gerçekleştirilen toplantı sonrası ise Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

ABD ile ilişkilerin normalleşme sürecine dair bilgiler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında ayrıca Halkbank ile yaptırım kararları hakkında da değerlendirmelerde bulundu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu konuşmasında ABD ile Türkiye arasında yaşanan son dakika gelişmeleri hakkında bilgiler verdi. Türkiye ile ABD’nin Suriye konusunda ortak attıkları adımlar ve Türkiye’nin hedeflerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan Münbiç konusunda çok net ifadeler kullandı. 

Konuşmasında ayrıca Halkbank ile ilgili de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ABD Başkanı Trump’ın bu konuda talimat verdiğini ifade etti. İşte gerçekleştirilen basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan o açıklamalar. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ve Halkbank Açıklaması

”Trump’la yaptığımız görüşmede masada olan çok önemli bazı konular var. bunlardan biri, Kuzey Suriye’deki gelişmeler. Bunun başını da Münbiç çekiyor. Münbiç’te devriye çalışmaları devam ediyor. Görüşmeyi yaptığımız günde de bu çalışmalarla ilgili hareket başlamıştı. Biz önce eğitim çalışmalarını Türk ve Amerikan askerleri Gaziantep’te yapıldı. Hedefimiz, bir an önce bu terör örgütlerini buradan çıkarılmasıdır. Dışişleri Bakanlarımız arasında belirlenmiş 90 günlük bir yol haritası vardı ancak bu haritaya uyulmadı. Şimdi bu haritanın uygulanmaya konma zamanı dedik bu süreç devam ediyor. Diğer bir konu da finans ile alakalı Halk Bankası’na ilişkin konulardı. İlgili Bakan arkadaşlarıma hemen talimat vereceğim dedi. Münbiç ile ilgili verdiği talimatı biz de gerçekten gördük. İçişleri ve Adalet Bakanlarımıza ilişkin konuya gelince, eş zamanlı olarak yaptırımları kaldırma kararı almıştık. Belirlenen gün ve saatlerde yaptırımlar kalktı. Aramızda artık böyle bir şey yok.”

Kamupersoneli.net – ANKARA