Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MHP İle İttifak Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında MHP’nin ittifak açıklamalarını değerlendirdi. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP ile her türlü adımı atmaya hazır olduklarını belirtti.

Tayyip Erdoğan, Rusya, Kuveyt ve Katar’ı kapsayan 3 günlük temaslarının ardından Doha’dan ayrılmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gazetecilerle yaptığı sohbetinde MHP’nin ittifak açıklamalarını değerlendirdi.

İTTFAK AÇIKLAMASI

“Devlet Bahçeli’nin ‘MHP, AKParti ile sonuna kadar birlikte mücadele etmeye kararlıdır’ şeklinde bir açıklaması oldu.” diyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında “Ben Bahçeli’nin, cumhurbaşkanlığım döneminde yerli ve milli olarak vatanseverlik konusundaki tüm yaklaşımlarını aynen paylaşıyorum. Hele hele terör örgütleriyle dayanışma içinde olan bir ana muhalefet partisi karşısında vatanımızın, milletimizin çıkarları noktasında MHP ile her türlü adımı atmaya varız.” ifadelerine yer verdi.

SEÇİM BARAJI AÇIKLAMASI

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sabah’tan Okan Müderrisoğlu ve Hilal Kaplan’ın aktardıklarına göre seçim barajı tartışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Seçim sistemi, ittifak, baraj tartışılıyor. Bu konuda bir çalışma var mı?” sorusu soruldu. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yaparak “Bu konuda bir çalışma yok. Şu an için erken sayılabilecek bir tartışma. 50 artı 1 ile siyasi istikrar geliyor. Bütün bunları göz önüne aldığımızda belki bir seçim öncesi ittifak düşünülebilir. Bunlar, bu ülkenin evlatlarının birbirleriyle neler yapabildiğini göstermesi açısından çok çok önemlidir.” ifadelerini kullandı.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA