Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Büyükşehirlerimizin bir kısmını bizzat gidip açıklıyoruz. Mesela bugün Cuma’dan sonra Trabzon’a gidiyor ve aday tanıtım toplantımızı inşallah Trabzon’da gerçekleştireceğiz. Tabii bu vesileyle Erzurum milletvekilimiz geçmiş dönemde, daha önceki siyasi hareketlerimizde beraber olduğumuz yol, dava arkadaşlarımız Muhittin Aksak kardeşimiz rahmetli oldu. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde cenaze namazı kılınacak. Sonra Erzurum’a götürecekler.

Cumartesi günü Kocaeli’nde, Pazar günü Sakarya’da aday tanıtım toplantılarımıza inşallah devam edeceğiz. Önümüzdeki hafta sonu iki ilimizde, bir sonraki hafta sonu yine 2 ilimizde daha aday tanıtım toplantısına bizzat katılacağım. Diğer illerdeki tüm aday tanıtım toplantıları, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerimiz tarafından gerçekleştirilecek ve süratle inşallah şöyle iki hafta içerisinde istiyoruz ki aday tanıtım toplantılarını bitirelim ve artık adaylarımız arazide çalışmalarını süratle devam ettirsinler. Tabii bu arada da adaylarımızla birlikte İl Genel Meclis üyelerimiz, Belediye Meclis üyelerimizin belirlenme süreci olacak. Bunlar da belirlenerek araziye hep birlikte hakim olmamız gerekecek.

Son toplantımızda görevlendirmeleri yaptığımız gibi tüm arkadaşlarımıza da nerelerden sorumlu olduklarını bildirdik. Yarından itibaren arkadaşlarımız illere dağılmaya başlıyor. Bazı yerlerde ertelemeler olabilir. Bunları Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız da kendilerine bildirecekler. Genel Merkezimiz tüm bunlar için il başkanlarımıza verilmek üzere bir aday tanıtım programı rehberi de hazırladı. 31 Ocak’ta yapacağımız büyük aday tanıtım ve manifesto toplantımıza kadar inşallah bu süreci tamamen bitirmiş olacağız.

Benim istediğim olursa eyvallah istemediğim olursa yallah derseniz kusura bakmayın bu AK Parti’li değildir.

Avukat ordusuyla YSK’nin önünde oturacağız diyenleri unutmuş değiliz. Ne oldu? Nerede oturuyorsunuz? Hala oturuyorsunuz.

-İlçe değiştiren 1.5 milyona yakın seçmenin bulunuyor olması. 222 binden fazlası bizim üyemizdir. Öyleyse yakın markaja alacağız. ‘Kaydı taşıyalım da muhtarlığı alalım, belediye başkanlığını alalım’ AK Parti böyle bir yanlışın içine girmemelidir.

-İlk defa 1 milyon kişi oy kullanacak. Onları yakın markaja alalım. Oy kullanmada herhangi bir yanlışa düşmesini önleyelim. Teşkilatlarımızdan, üyelerimizden seçmen kütüğüne giren herkesi takip etmesini istiyorum. Bir ilçeye yerleşen seçmene partimizin ‘hoşgeldin ziyareti’ yapması, partimizde siyasete davet etmesi bizlere güç kazandıracaktır.