Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Gençler Buluşmasında Konuşulanlar

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Perşembe günü akşam saatlerinde gençlerle buluştu. Gençler Cumhurbaşkanına sorular sordu. İşte, Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından kesitler…


‘’Gazi Mustafa Kemal’i devlet kuran bir kumandan ve lider olarak bugün bir kez daha anıyoruz. Aynı şekilde Rahmetli Menderes’i, Özal’ı, Türkeş’i ve Necmettin Erbakan’ı saygıyla anıyoruz. Siyasi hayatının tamamında millete hizmet için çalışmış bir kişi olarak siz gençlere aynı şeyi tavsiye ediyorum. Kendinizi yetiştirin, üretin kariyer yapın ama milletin gönlüne girmek daima önceliğiniz olsun. Karadeniz’de Akdeniz’de Ege’de meydana gelen her hadisenin bizi ilgilendirmediğini kim düşünebilir. Bizim ne ülkemize ne dünyaya arkamızı dönemeyiz.’’ Sözleriyle başladı, Recep Tayyip Erdoğan.

Devamında ‘’Gençler unutmayın 2002’nin sonunda IMF ye 23,5 milyar dolar borcumuz vardı. Şimdi IMF’e borç veren bir ülkeyiz. Türkiye çevresinde yaşanan tüm krizlere rağmen başarılıysa bu 13 yıllık başarımızın sayesindedir. Biz veren el alan elden üstündür diyerek yardımlarımıza devam ediyoruz 10 milyar doların üzerinde Türkiye’ye destek verdik. Şu anda 26 noktada konteynır kentler var. 2023 hedefleri için tüm engellere rağmen var gücümüzle çalışıyoruz. Sizden sonraki nesillere çok daha büyük nesiller bırakacağınıza inanıyorum. ‘’dedi.



Gençlere, ‘Tarihe de tarife de sığmayan bir neslin evlatları’ sözüyle seslenen Erdoğan,  ‘’gözlerinizdeki ışık hiç sönmesin’’ diyerek devam etti. 

Cumhurbaşkanı, ‘’Sizler Güneydoğu’nun o dağlarında bu ülkeden kaçarak Kandil’in dağlarında bu millete ihanet eden o şebekenin elhamdülillah içinde değilsiniz. Siz kalemi silahtan üstün gören bir nesilsiniz. Biz kitap bulamıyorduk veya abilerimizden teksir notu satın alırdık. Şimdi kuşe kağıt ile hazırlanmış kitapları yavrularımızın sıralarına koyuyoruz. ‘’ sözleriyle eğitime yaptığı gelişmeleri anlattı.

‘’Tabi bunların yanında terör örgütünün maşası haline gelen gençlerimiz de yok değil. Kötü örnek, örnek gösterilmez biz iyilere bakacağız. Sadece iyi avukat iyi doktor iyi mühendis olmak yetmez iyi birer insan da olmamız gerekiyor. Biz bu yola çıkarken bu inançla çıktık. Bilgi ve hikmet… Bilgisiz hikmet hikmetsiz bilgi olmaz. Vaktini en iyi şekilde değerlendiren yapıcı davranan konuşan gençlerle yol yürümek arzusundayız. ‘’ sözüyle gençlerden beklentilerini ve gençlere olan güvenini dile getirdi.


Son olarak ‘’Bu düşüncelerle milletin evine teşrifleriniz için teşekkür ediyor 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum.’’ Sözleriyle konuşmasına son verdi.

Kamu haberleri, güncel, siyasi, kültür sanat, teknolojik, bilimsel ve daha birçok konudaki olaylardan haberdar olmak için her zaman ki gibi kamupersoneli.net sitesini takip edebilirsiniz. Dünya’yı avuçlara taşıyan telefonlarınıza, android uygulamamızı yüklemeniz takip etmekte fayda sağlayacaktır. 

Kamupersoneli.net | Ankara