Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tek Kanun Yapma ve Çıkarma Merci, Meclistir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliye’sinde gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından devlet protokolüne iftar daveti verdi.

İftar etkinliği kapsamında kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan başta ekonomi, seçim süreci ve Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi hakkında bazı bilgiler verdi. 

24 HAZİRAN’DAN SONRA YENİ YÖNETİM SİSTEMİNE GEÇİLİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında 16 Nisan referandum kararına göre, anayasada değişiklik meydana geldiğini ve yeni yönetim sisteminin tüm unsurlarıyla 24 Haziran seçimlerinin ardından yürürlüğe gireceğini bildirdi. Uyum yasaları konusuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yönetim mimarisi konusunda da bir süredir çalışmalarını yürüttüklerine, derslerine iyi çalıştıklarını söyledi. 

Yeni sisteme geçişin ardından oluşacak bakanlık sayısı hakkında da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Bu düzenlemeyle bakanlıkların sayısından benzer işleri yapan kurumların birleştirilmesine ve personel statüsüne kadar pek çok yeniliği seçimin hemen ardından hayata geçirmiş olacağız. Şimdiden ülkemiz, milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. 

TEK KANUN YAPMA ÇIKARMA MERCİ MECLİSTİR

Muhalefet partileri tarafından eleştirilen Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi hakkında da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan Hani birileri diyordu ya ‘Meclis işlevsiz kalacak,’ hiç alakası yok. Tek kanun yapma, çıkarma merci Meclistir, Cumhurbaşkanı’nın böyle bir yetkisi asla yok.” dedi.

SEÇİMLERDEN SONRA BU MESELELERİN ÜSTÜNE DAHA ÇOK GİDECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu konuşmasında döviz kurunda yaşanan dalgalanmalara dair açıklamalarda bulundu. “Bu ekibin en önemli unsurları olan sizlere çok önemli görevler düşüyor. Hepimiz, bulunduğumuz görevlerin hakkını vererek çalıştığımızda bizin için kurulan tüm tuzakları tersine çevirmeyi sürdürebiliriz. İnşallah seçimlerin hemen ardından tüm bu meselelerin üzerine sizlerle çok daha kararlı bir şekilde gidecek ve sorunları da çözeceğiz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA