Politika

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin Yapılandırılmasına Yönelik Çalışmalar Devam Ediyor

Devletin yeniden şekil almasına yönelik çalışmalara devam ediliyor.

AK Parti’de oluşturulan uyum komisyonunda ise devletin yeni dönemde nasıl yapılandırılması gerektiğine yönelik çalışmalar devam ediyor.

Çalışmaların bir ayağı ise Başkbakanlık tarafından sürdürülüyor. Her iki tarafta da devam eden çalışmalar ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan değerlendirmelere göre son şeklinin verileceği ifade edildi.

Söz konusu edinilen bilgilere göre iki koldan devam edecek çalışmalara göre devletin yeni dönemde nasıl şekil alacağına yönelik planlar üzerinde durulmakta.

Bununla beraber bakanlık sayıları 14 ila 15 ile sınırlı tutulacağı belirtiliyor.

Bakanlık sayısının azaltılması ve devlette özellikle icracı kurumlarda kara alınma süreclerinin hızlandırılmasında büyük rol oynayacak.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı gibi Cumhurbaşkanlığına bağlanan kurumların sayısında artış yaşanacak.

Bakanlıklara bağlı kuruluşlar görev yapan kurumlar bundan sonraki süreçte Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak çalışmalarına son hız devam edecekler.

Ayrıca müsteşarlıkların kaldırılarak bunların yerine bakan yardımcılıklarının sayısının çoğaltılması genel müdür yardımcılarının kaldırılarak daire başkanlıklarının sayısında artış yaşanması öngörülmekte.

Devletin yeniden şekillenmesine yönelik olarak çalışılan diğer alternatiflerde ise bakan yardımcılıklarının kaldırılarak onların yerine müsteşarların güçlendirileceği belirtiliyor.

Kamupersoneli.net I ANKARA