Politika

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Kurultay Hareketliliği Yaşanıyor

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na onursal başkanlık önerisi sunan İnce’nin “Ben imza toplayacağım ama hayır derse örgüt kendisi çözecektir bu işi” sözlerinden sonra parti içerisinde “kurultay” seslerinin yükseldiği belirtildi.

Genel merkezin gündeminde olağanüstü kurultay yok açıklamaları üzerine çalışma başlatan parti içi muhalefet kurultay için gerekli 634 civarındaki imzayı toplama hedefinde.

CHP’nin toplam bin 266 delegesini yakın markaja alan muhalefet cephesi, bir süredir delegelerden kurultay talebine destek vereceklerine yönelik olarak “taahhütname” almakta.

Bu zamana kadar başta İzmir olmakla beraber; Diyarbakır, Sakarya, Kayseri, Kilis, Batman ve Afyonkarahisar’ın da bulunduğu bazı illerden delegelerin değişimi destek verdikleri hakkında paylaşımlar geliyor.

Süreç içerisinde gelecek günlerde noter tasdikli imza aşamasına geçmesi bekleniyor.

Parti yönetimine göre imza yeterli imza bulunmasına zor gözüyle bakılıyor.

Muhalefet cephesinin, resmen harekete geçmek için Ankara’daki ofisinde çalışmalarını sürdüren İnce’nin talimatını beklediği ifade ediliyor.

İnce’nin yakın ekibi, olağanüstü kurultay talebine delegelerin büyük bir çoğunluğunun destek verdiğini, gerekli imzaların kısa sürede toplanacağını ileri sürüyor.

Parti yönetimi ise İnce’nin kurultay için yeterli sayıya ulaşmasına zor gözüyle bakıyor ve 24 Haziran seçimini başarısızlık olarak görmeyerek yerel seçimlere kısa bir süre kala yapılan parti içi tartışmaların yersiz olduğu görüşü konuşulmakta.

Kamupersoneli.net I ANKARA