Politika

Devlet Bahçeli MHP'lilerle Bayramlaştı

 MHP Genel Başkanı Devlet  Bahçeli, muhaliflerce yapılacak bayramlaşma etkinliğine ilişkin, “Bayramlaşma bugün buradadır, bunun dışındaki bayramlaşma, bana gelen bilgiler doğrultusunda Fetullah Gülen örgütlenmesinin tavsiyesi ve onların bir siyasi, sosyal zemine tekrar kavuşturulması için bir oyundur. Bu oyun bozulacaktır. O sebepten dolayı böyle bir bayramlaşmaya tevessül eden, bu oyunda hala figür olarak görev alanlara tüzüğümüzün gereği yapılacak ve artık Milliyetçi Hareket Partisi’nde bir ayıklanma mevsimi başlayacaktır.” dedi. 

Bahçeli, Ramazan Bayramı dolayısıyla partisinin genel merkezinde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Partililerle tek tek bayramlaşan Bahçeli, daha sonra gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ramazan ayının asker, polis ve korucuların şehit olması nedeniyle buruk geçtiğini belirten Bahçeli, son olarak Giresun’daki helikopter kazası nedeniyle Türk milletinin büyük bir üzüntü yaşadığını dile getirdi. 

Kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dileyen Bahçeli, olayın nedenin belirlenmesi ve millete çelişkili olmayan bilgilerin verilmesi gerektiğini söyledi. 

Son günlerde Ortadoğu’da ve İslam ülkelerinde terör saldırıları nedeniyle çok büyük katliamların yaşandığını anımsatan Bahçeli, şöyle konuştu:

“(Allahu Ekber) diyen de öldürüyor, ölen de ‘Allahu Ekber’ diyor. Böyle karmaşık bir durumla karşı karşıyayız. Bu nereye kadar devam edecek? İslam ülkelerinde barış ve huzur, küresel güçlerin inisiyatifine mi bırakılacak? Onların coğrafya üzerindeki küresel hedefleri doğrultusunda hala kan kaybı mı olacak? Canice öldürülmeler mi olacak, katliamlar mı olacak? Buna artık ‘dur’ demenin zamanı gelmiştir. Bu sebepten dolayı mevcut Ortadoğu ülkeleri içinde, İslam ülkeleri içinde terörle mücadelede en birikimli ve tecrübeli olan, sosyal ve ekonomik yönde çok daha güçlü konumda bulunan, siyasi alan itibarıyla da etkin yapısı olan Türkiye’ye çok büyük görevler düştüğü kanaatindeyim. Özellikle İslam ülkeleri, devlet ve hükümet başkanları barış ve huzur şurasını Türkiye’nin öncülüğünde toplamalı ve ‘Ortadoğu’da ne oluyor, İslam ülkelerindeki bu terör nereye kadar uzanacak, hedefleri nelerdir, terörle öncelikli mücadelenin şekli ne olmalı, bu konuda bir iş birliği içerisinde terörün kökü kazınabilir mi bunun önlemlerini almalı ve öncelikle İslam ülkeleri huzura kavuşturulmalıdır. İslam ülkelerinin huzura kavuşması, bunun yansıması şeklinde ülkemizde olan olayları da hafifletecektir. Türkiye’de terörle mücadelede Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet güçleri çok azimli ve kararlı bir mücadeleyi sürdürmektedir. Bu mücadelenin devamında yarar vardır. Şehirlerindekinin kökü kazındı, kırsal alanlarda da kökleri kazınmalı. Sosyal ve ekonomik destekleri kırılmalı ve Türkiye bir barış ülkesi haline dönüşmeli ve bin yıllık kardeşliğimiz ve bir arada yaşama arzumuz gerçekleştirilmelidir diye düşünüyoruz.” 

– Soruları yanıtladı

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bahçeli, muhaliflerin parti mensuplarıyla bayramlaşma yapacağı belirtilerek, değerlendirmesinin ne olduğunun sorulması üzerine, “Bunu ciddiye alıyor musunuz ki böyle bir sorunun cevabını benden bekliyorsunuz? Hiç ciddiye almıyoruz onları” diye konuştu.

MHP’nin alternatifinin olmadığını ifade eden Bahçeli, MHP’de her insanın, eşine, dostuna, kardeşine, yakınına, dava arkadaşına bir iftar vermeyi düşünebileceğini ve bunun da çok kez yapıldığını anlattı.

Ramazan ayının değişik akşamlarında teşkilatlarda ya da fert olarak ülküdaşlarının iftar yemeği düzenlediklerini belirten Bahçeli, bunun insani görev olduğunu, birlik, beraberliğin artması, dayanışmanın yükselmesi açısından önem taşıdığını ve bunu saygıyla karşıladıklarını söyledi.

Bayramın ise ayrı bir müessese olduğunu dile getiren Bahçeli, “Bayramlaşma bugün buradadır. Bunun dışındaki bayramlaşma bana gelen bilgiler doğrultusunda Fetullah Gülen örgütlenmesinin tavsiyesi ve onların bir siyasi, sosyal zemine tekrar kavuşturulması için bir oyundur. Bu oyun bozulacaktır. O sebepten dolayı böyle bir bayramlaşmaya tevessül eden, bu oyunda hala figür olarak görev alanlara tüzüğümüzün gereği yapılacak ve artık Milliyetçi Hareket Partisinde bir ayıklanma mevsimi başlayacaktır. Bundan da kimsenin endişesi olmasın” ifadelerini kullandı.

– Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesi konusu

Kremlin sözcüsünün ‘Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısına ilişkin Türk yetkilileri uyardıkları’ iddiasının sorulması üzerine Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin güvenlik güçleri bana göre Kremlin’den daha saygındır. Kremlin’e inanacağımız yerde devletimizin yetkililerinin ortaya koymuş olduğu görüşleri kabullenip saygı duymak ve gereğini beklemek lazımdır.” yanıtını verdi.

Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesine yönelik açıklamalar hatırlatılarak değerlendirmesi sorulan Bahçeli, şunları kaydetti:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milletle beraber Suriye’de, Irak’ta yaşanmış olan o acılı günlerden ülkelerden ayrılmak durumunda kalanları bağrına basmış, ekmeğini paylaşmış, ilgili kurumları oluşturmuş, çadır kentler kurmuş, sağlık hizmetleri sunmuştur. Eğitim hizmetleri devam etmektedir. Böyle bir yaklaşım milletimize yakışır bir yaklaşımdır. Bunlar yarın ülkeleri huzura kavuşursa, savaş ortamından kurtulursa bunların ülkelerine dönmeleri zaten bunların vatani görevleri olması lazımdır. Türkiye’de kalmayı tercih eden, Suriye kaçkınıdır. Zaten Suriye vatandaşı olma özelliğini kaybetmiş bir zihniyetin Türk milletinin vatandaşı olma özelliğine sahip olması kadar çelişkili bir durum da olamaz. Onun için yardımlarımızı devam ettirelim fakat çok küçük hesaplar peşinde koşmayalım. Sayın Cumhurbaşkanı, ‘Küçük bir partinin genel başkanının buna aklı ermez’ diyor. Biz neye aklımızın ereceğini ondan öğrenecek değiliz, eğer Türkiye’ye seviyorsa bizden biraz akıl almasında yarar vardır.” 

AA
Kamupersoneli.net