Politika

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD'de FBI FETÖ'ye Yönelik Soruşturma Başlattı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı bir açılış töreni kapsamında AK Partililere seslendi. Mevlüt Çavuşoğlu burada yapmış olduğu konuşmasında terörle mücadele konusunda atılan adımları değerlendirerek FETÖ ve PKK’ya yönelik yürütülen operasyonlar hakkında bazı bilgiler paylaştı. 

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU’NDAN FETÖ VE PKK AÇIKLAMASI

Mevlüt Çavuşoğlu terör konusuna dair açıklamalarında, Almanya ve ABD’li yetkililere yapılan uyarılardan bahsetti. Burada bulunan yetkililerin PKK ile FETÖ tehlikelerinin farkına vardıklarını açıklayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’de FBI’ın FETÖ için soruşturma başlattığını söyledi. 

PKK konusuna da değinen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Münbiç konusunda ABD ile yapılan anlaşmaya değindi ve bu tarz bir anlaşmanın Rakka için de yapılacağını söyledi. Mevlüt Çavuşoğlu’nun terör konusunda yapmış olduğu konuşmanın metnini sizlere aşağıda aktarıyoruz. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Yapmış Olduğu Konuşma

“Enselerinden tutup tutup ülkeye getiriyoruz. Nerede olurlarsa olsunlar teröristlere her yerde hesap soruyoruz. Peşlerini bırakmayacağız, rahat ettirmeyeceğiz. Almanya da şimdi anlamaya başladı. Anlatıyorduk. Bu Der Spiegel’de yazan yazarlarla ve araştırmacılarla da konuştuk. ‘PKK’ya da yüz verdiniz, şimdi kontrol edemiyorsunuz’ diyoruz. ‘Yarın FETÖ belası daha büyük bir bela olarak karşınıza çıkacak’, diyoruz. Şimdi biraz araştırınca gerçekleri görmeye başladılar. Türkiye karşıtlığı bunların kör etmiş gözlerini. Nasıl olsa Türkiye aleyhine ise iyidir diyorlar ama biraz araştırdılar ve tehlikeyi gördüler. Aynı şey Amerika için de geçerlidir. Şimdi Amerika, FBI bir soruşturma başlattı. Amerika’daki ihlalleri, vergiden vize kaçakçılığına kadar her tülü ihlalleri görmeye başladılar ve ciddi bir soruşturma olduğunu Dışişleri Bakanı bana söyledi. İade konusunda da var gücümüzle çalışıyoruz. Bir komisyon kurduk. ABD bu sorunları taca atamaz. Tıpkı Münbiç meselesinde de olduğu gibi. Münbiç’te oturduk yol haritasında uzlaştık. Burada YPG’li PKK’lı teröristleri çıkaracağız ve gerçek sahiplerine teslim edeceğiz. Ama sadece Münbiç’ten gitmeleri yetmez. Rakka’dan da göndereceğiz. Oldukları her yerden onları temizleyeceğiz. Sınırımızın karşısında bizim teröristlere tahammülümüz olamaz. Kandil’de de Kuzey Irak’ta da gerekeni yapıyoruz. Tertemiz yapacağımız sürece kadar tüm güçlerimizle peşlerini bırakmayacağız. Tertemiz olana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

Kamupersoneli.net – ANKARA