Politika

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Ülkelerin Arasında Ticaretin Artması Lazım

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada “Ülkemiz hakkındaki negatif algıların giderilmesi, ülkemizle o ülkeler arasındaki ticaretin artması, iş adamlarımızın o ülkelerde, kıtalarda, şehirlerde yatırım yapması, projeleri üstlenmesi, ihaleleri kazanması, bunların hepsi bizim için gerçekten çok önemlidir. O sebeple biz 7 gün 24 saat esasıyla arkadaşlarımızla çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, bu yıl 9’uncusu düzenlenen Büyükelçiler Konferansı kapsamında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) büyükelçiler için düzenlenen çalışma yemeğinde yaptığı konuşmada, bu çalışma yemeğinin de Büyükelçiler Konferansının geleneksel bir etkinlik haline gelmesinden çok büyük memnuniyet duyduklarını açıkladı.

Bu etkinliğin diğer toplantılarla beraber çok faydalı olduğunu gördüklerini dile getiren Çavuşoğlu, yeni atanan büyükelçiler ile Ankara’da yeni göreve başlayanların iş dünyasındakilerle tanışmasının önemine vurgu yaptı.

Geçen yılın sadece Türkiye için değil tüm dünya için çok zor bir yıl olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, ancak bu zor şartlarda hep birlikte ayakta kaldıklarını ve bunu başardıklarını ifade etti. Bunun en önemli sebebinin ise iş dünyasının, esnafın, çalışanların, ev kadınlarının “önce Türkiye” anlayışıyla beraber her zamankinden fazla çalışmak ve bayrağına, devletine sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Çavuşoğlu, “Ülkemiz hakkındaki negatif algıların giderilmesi, ülkemizle o ülkeler arasındaki ticaretin artması, iş adamlarımızın o ülkelerde, kıtalarda, şehirlerde yatırım yapması, projeleri üstlenmesi, ihaleleri kazanması, bunların hepsi bizim için gerçekten çok önemlidir. O sebeple biz 7 gün 24 saat esasıyla arkadaşlarımızla çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Serbest Ticaret Anlaşmaları, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi gibi bir çok alanda Ekonomi Bakanlığıyla çok yakın çalıştıklarını dile getirdi.

Kendisinin çok şanslı bir bakan olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Dünyanın en kaliteli, en yetenekli, birikimli, vizyoner diplomatlarıyla çalışıyorum. Bunu samimi söylüyorum. Dolayısıyla arkadaşlarımızla gurur duyuyorum.” cümlesini kullandı.

Tüm dengelerin batıdan doğuya doğru kaydığını gördüklerini belirten Çavuşoğlu, “O nedenle Asya, Uzakdoğu Asya, Güneydoğu Asya gibi bölgeleri iş adamlarımızın ihmal etmemesinde fayda var. Ayrıca yıllardır uyguladığımız Afrika ve Latin Amerika politikalarımızdan da sonuç almaya başladık.” cümlelerini kullandı.

Kamupersoneli.net | AA