Politika

Dörtlü İttifakta HDP Neden Yok Sorusuna SP Lideri Karamollaoğlu Cevap Verdi

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu FOX TV’den İsmail Küçükkaya’nın programına konuk oldu. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu burada yaptığı açıklamasında HDP’nin ittifakta neden yer almadığıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“AYRIMCILIK SÖZ KONUSU DEĞİL”

Konu ile ilgili olarak SP Lideri açıklamalarında ayrımcılık söz konusu olmadığını bazen yöneticilerin düşündükleri yetmediğini tabanın da fikrini almak gerektiğini ifade etti. Ayrıca SP Lideri Karamollaoğlu açıklamalarının devamında kamuoyu yoklaması yaptıklarını ifade etti ve “Ama bu Kürt kardeşlerimizin isteklerini de yok saymak değil.” dedi.

Açıklamalarının devamında SP Lideri Karamollaoğlu 4’lü ittifakla ilgili bugün yapılması beklenen basın açıklaması, ittifak metni üzerinde süren çalışmalar ve partilerin yoğun programları nedeniyle cumartesi gününe ertelendiğini vurguladı.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu da 4’lü ittifakı eleştirmişti. Kerestecioğlu bu konu hakkında “Bu ittifak sağ bir ittifak olmaktan öteye geçmeyecektir. CHP’nin sol seçmenine de yazıktır. Türkiye’de iki sağ ittifak yarışacak” ifadelerini kullanmıştı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA