Politika

Ekrem İmamoğlu 23 Haziran'da izleyeceği yol haritasını açıklıyor: "Çok çalışacağız, yine kazanacağız, başaracağız!"

Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran’da yenilenecek İBB seçimlerine ilişkin yol haritasını paylaşmaya başladı. Birçok milletvekili ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da katıldığı toplantıda Ekrem İmamoğlu kampanyanın detaylarını aktarmaya başladı.

“İktidar vatandaşın 31 Mart’ta verdiği mesajı almamak için direniyor” diyen İmamoğlu’nun açıklamalarının devamında şunlar öne çıktı:

“Öyle bir direnç ki, sanki geçici bir görevi, makamı değil de mallarını, mülklerini kaybetmişler gibi, seçim sonucunu kabul etmemek için üretilen bahanelerin, yalanların haddi hesabı yok. Yalnızca bir yerin geçersiz sayılması gibi bir gerekçenin saçmalığına açıklama bulmak için atmadıkları takla kalmadı. Son olarak şaka gibi bir gerekçe daha duydunuz. Bir önceki gerekçeyi açıklayayım. Soyadınıza göre oy vereceğiniz partileri buldu. Sonra tipe bakarak AK Partili olanları anladıklarını ve bu yüzden büyükşehir pusulasını vermediklerini söylediler.

“Kimse seçimden yana umudunu kesmesin istiyoruz”

Toplumun bu yalanları takip ettiğinin farkındayım ama yapmayın. Mızıkçılığın da bir sınırı var. Normalde bunlara gülüp geçilir, ne yazık ki cevap veriyoruz. Çünkü seçimlere olan inanç asla yitirilmesin istiyoruz. Kimse demokrasiden, sandıktan umudunu kesmesin, başka yollara sapmasın istiyoruz. Sandık namusunu korumak için yine demokrasiden ve sandıktan başka çare olmadığını tüm Türkiye’ye göstereceğiz. Hep birlikte ispat edeceğiz. 23 Haziran’da bayram yerine gider gibi, neşe içerisinde hep birlikte sandıklara gideceğiz. İstanbul ve Türkiye’nin yeniden demokrasiyle buluşmasını sağlayacağız. O sandık bir adalet, haysiyet, vicdan sandığı olacak. O sandıktan hesap pusulası çıkacak.

​Benim hiçbir kuşkum yok. Göreceksiniz 23 Haziran’da her siyasi inanıştan, görüşten İstanbullular, bu şehrin geleceği için akıllarının ve kalplerinin gösterdiği yoldan gidecek. Mutlaka vicdanlarının hesabını dinleyecekler.

YSK kararıyla herkes şunu net olarak gördü, İstanbul’da israf düzeninden yararlananlar hak, hukuk, vicdan tanımıyor. Bu düzen sadece bir avuç insan için var, bu çok net. O küçük mutlu azınlığın çıkarına koskoca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kullanıyorlar. Bu bozuk düzen, gün geliyor ananızın ak sütü gibi helal mazbatanızı elinizden alınıyor.”

Ekrem İmamoğlu 23 Haziran'da izleyeceği yol haritasını açıklıyor: "Çok çalışacağız, yine kazanacağız, başaracağız!"

“18 günde bile israf düzenine dur demeye çalıştık”

Yarattıkları bu ortamda “Her şey çok güzel olacak” diyenleri fişliyorlar. Benim kampanyama bağış yapan Tekirdağ’daki genç bir kızı, Göknur’u bile yaralamaya çalışıyorlar. Bu israf düzeninin faturasını her gün namusuyla çalışan, vergisini zamanında ödeyen 16 milyon İstanbullu ödüyor. Bunu hep birlikte hatırlayalım, hatırlatalım.

Bakın Sayıştay’ın raporuna göre 2014-2018 arasında borç 6 katına çıktı. Bütçe açığı beş yılda tam 20 kat arttı. 216 milyondan 4 milyara çıktı. Dahasını anlatalım, küçük ama büyük örnekler. Bunlar çok büyük örnekler ama niye küçük diyorum? O kadar çok var ki. Web sitesi için 80 milyon TL harcanmış. Ya tüm Türkiye’nin Web sitelerini bu paraya hallederiz. Yılmaz Ağabey şu an çok üzülmüştür herhalde, ‘Vah, vah’ demiştir. İBB’de tek bir müdürlük, hayata geçmemiş fikir projelerine 226 milyon TL para vermiş. Artık nasıl önemli projelerse, hayata da geçmemiş.

18 günde bizi ne kadar kıskandıklarını biliyorsunuz arkadaşlar. 18 günde bile israf düzenine dur demeye çalıştık. Suyun yönünü aldık, vatandaşın yoluna çektik. Belediyenin kaynaklarını vatandaşlara akıtmaya başladık. Bu sayede İstanbul’da her aile yılda 540 TL tasarruf edecek. Sadece su indiriminden. Öğrencilerin aylık ulaşım ücretini 85 TL’den 40 TL’ye indirdik. Her iki çocuklu aileden 1080 TL tasarruf edilecek. Kıskanma ne olur, çalış senin de olur diye bir söz var ya. Ya bir de kopya çekiyorlar. 

Rakibim dün akşam bir yerde konuşuyor. Otobüsçülere konuşuyor herhalde. Benim şubat ayında yaptığım konuşmanın birebir aynısı. Benim lisede bir arkadaşım vardı, sınavda benden kopya çekmişti. Öğretmen bana 10, ona 5 vermişti. Gitmişti sormuştu sonra, ‘Hocam niye böyle verdiniz?’ diye. Öğretmenimiz ‘Kağıdın kötüydü’ demişti. Arkadaşım da ‘Hocam olur mu, Ekrem’in kağıdının aynısı.’…

Ekrem İmamoğlu 23 Haziran'da izleyeceği yol haritasını açıklıyor: "Çok çalışacağız, yine kazanacağız, başaracağız!"

“Öncelikli mücadelemiz kent yoksulluğu ile olacak”

Önceliğimiz kent yoksulluğuyla mücadele olacak. İstanbul’da gelir ve gideri sağlıklı yöneterek, yılda 5 milyar yeni kaynağın belediye bütçesine eklenebileceğini hesaplıyoruz. Açlık sınırında olan ailelere ekmeğini de vereceğiz, içme suyunu da vereceğiz.Bu yardımlar belediye bütçesinin yalnızca yüzde 1.9’unu kapsıyor. İsrafla mücadele çok önemli. Halkın İBB Meclisi toplantılarının canlı yayınlarına verdiği desteği görüyorum ve umutlanıyorum. İnsanlar böyle bir şeffaflık talep ediyor.

Hiçbir yönetici vatandaşa parmak sallayıp had bildiremez. Hiçbir iş adamına parmak sallayıp had bildiremez. Biz yöneticiler haddimizi bileceğiz. Sabah evden çıkarken bir aynaya bakacağız.” 

Bu sürecin sonunda birbirimizi daha çok seveceğiz, göreceksiniz. Bu şehri, hak ettiği yere hep birlikte yaşayacağız. Yıldızlar, en zifiri karanlıkta daha çok parlar. Ben İstanbul’un arka sokaklarında dolaşırken, insanların gözlerinde karanlıkta parlayan milyonlarca yıldız görüyorum!

“Bir avuç insana mı esir olacağız?”

Asla vazgeçmeyeceğim, asla vazgeçmeyeceksiniz, hep birlikte asla vazgeçmeyeceğiz!

Adil yönetilen, aileyi kalkındıran bir şehir ekonomisi istiyorum. İstanbul yeniden yeşil bir şehir olsun, çocuklarımız sokağa çıkabilsinler istiyorum. Bu hayalleri kesinlikle gerçekleştirebiliriz. Yeter ki hep birlikte bu amaçlar için bir seferberlik başlatabilelim. Bir demokrasi seferberliği başlatmalıyız.

Bir mahallede çok dipte bir ortam yaşıyoruz, bir başka mahallede çok yukarıda. Yazık değil mi hepimizin geleceğine? Benim kalbim, bu şehrin çocukları için atıyor. Ben çocukların iyi eğitim almasını istiyorum. Sultanbeyli’de, Bağcılar’da, her yerde iyi eğitim. Neden kıyı, kenar mahallelerdeki çocuklar yarışa geride başlasın, bu haksızlık değil mi? Ben o mahallelerin Ekrem ağabeyi olacağım.

Biz bu seçimi yeniden kazanacağız, içiniz ferah olsun. Vatandaş bizden temiz, nezih, kaliteli siyaset talep ediyor. Bunun farkında olalım. Bir avuç insana mı esir olacağız? Vatandaşın bu talebini ben emir kabul ettim. Elimizi itene sarılacağız, kaçamaz benden kusura bakmasın. Kavga etmek isteyeni ringde bırakın kendi başına, bir süre sonra kendini yumruklamaya başlayacak zaten. Siyasete yeni bir ruh getireceğiz.

Sakın korkmayın, sakın endişelenmeyin, sakın susmayın! Herkes konuşsun. Bunun karşısında olanlara diyeceğiz ki bizim büyük bir davamız var, İstanbul’daki israf düzeni değişecek!

Önümüzdeki dönemde, İstanbul İttifakı olarak yapılan büyük haksızlıkları kabul etmeyenler olarak yine başaracağız, yine kazanacağız, 23 Haziran’da israf düzeni bitecek, hak yerini bulacak, her şey çok güzel olacak!