Politika

Enflasyonla Topyekun Mücadele Programına CHP'den Sert Eleştiri

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak gün içerisinde düzenlediği bir basın toplantısı ile ekonomiye dair atılacak adımlar hakkında açıklamalarda bulunmuştu. 

Bu çerçevede Bakan Berat Albayrak rekor seviyelere ulaşan enflasyon rakamlarının düşürülmesi için Enflasyonla Mücadele Programını açıklamıştı. Berat Albayrak tarafından açıklanan programa ise CHP’den tepki geldi. 

ENFLASYONLA MÜCADELE PROGRAMINA CHP’DEN TEPKİ GELDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan programa yazılı olarak yapmış olduğu bir açıklama ile tepki gösterdi. Bu konuda ortaya sunulan çözümlerin geçici olduğu vurgusunda bulunan Aykut Erdoğdu, kalıcı çözümler getirilmesi gerektiğini ifade etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu konuya ilişkin açıklamasında, “Kalıcı tedbirler almadan, girdilerde gerekli destek ve indirimleri yapmadan, sadece işletme ve şirketlerin fedakarlığıyla enflasyonu düşüremezsiniz.” dedi.

Aykut Erdoğdu, “Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı”na ilişkin değerlendirmelerinde ayrıca paketin, süpermarketlerin ürün kataloğuna benzediğini, kermes düzenler gibi “falanca üründe şu kadar, filanca ürün de bu kadar indirim var.” denilerek enflasyonun düşürülemeyeceğini söyledi. 

ENERJİ FİYATLARINA YÖNELİK ELEŞTİRİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın enerji fiyatlarına yönelik zam yapılmayacak açıklamasını da eleştiren CHP Milletvekili Erdoğdu, zaten fahiş bir zam yapıldığını indirim ile ilgili de bir açıklama olmadığını söyledi. 

“Enerji fiyatlarına yıl sonuna kadar zam yapmayacaklarını açıkladılar. Enerjiye zaten fahiş miktarda zam yapmışlardı. Ama enerjideki fahiş vergileri düşüreceklerine dair bir şey açıklamadılar. Fahiş vergiler nedeniyle pek çok enerji şirketi battı. Asıl yapılması gereken, enerjideki bu fahiş vergilerde indirim yapmak.”

Kamupersoneli.net – ANKARA