Politika

Erken Seçim Kararı Neden Alındı! Başbakan Binali Yıldırım'dan Açıklama

Başbakan Binali Yıldırım erken seçim konusunda açıklamalarda bulunmak için basın mensuplarının karşısına çıktı. 

Çankaya Köşkü’nde konuşan Başbakan Yıldırım erken seçim kararının alınma nedenlerine ilişkin önemli açıklamalarda yaptı. 

ERKEN SEÇİM KARARI NEDEN ALINDI?

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından dile getirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan erken seçim kararına siyasi gündemin en önemli konu başlığı haline geldi. 

Başbakan Binali Yıldırım’da, Çankaya Köşkü’nde düzenlediği basın toplantısı ile görüşlerini aktardı. 

Erken seçim beklentisinin zamanla arttığına dikkat çeken Başbakan Yıldırım seçim kararının alınmasında yaşanan gelişmelerin etkili olduğunu ifade etti. Başbakan Binali Yıldırım’ın konuya dair değerlendirmeleri şöyle,

“Seçimlerin erkene alınması yönündeki beklenti, zaman içerisinde azalmamış artmaya devam etmiştir. Vatandaşlarımız bu değişikliğin artık bir an önce yürürlüğe girmesi ve fiili durumun anayasayla uygun hale gelmesini beklemektedir. Sürecin bu şekilde devam etmesinin ülkemizin karşı karşıya bulunduğu jeopolitik gelişmeler ve güvenlik konuları da buna dahil olunca ve dün, bugün yaşanan gelişmeleri de dikkate aldığımızda böyle bir karar alınma yoluna gidilmiştir.”

Kamupersoneli.net – ANKARA