Politika

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu Merak Edilen Konulara İlişkin Önemli Açıklamalarda Bulundu

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu düzenlediği bir basın toplantısı ile merak edilen konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Özellikle 24 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu önemli açıklamalarda bulundu. 

‘AK PARTİ KİMLİĞİMDEN VAZGEÇMEM’

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu yapmış olduğu konuşmasında halen AK Parti Milletvekili olduğunu hatırlatarak AK Parti dışında bir siyasi hareket içinde olmadığını vurguladı. 

Konuşmasında erken seçimler konusunda ortaya atılan bazı iddialara değinen Ahmet Davutoğlu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ”Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hepimizin adayıdır” açıklamasında bulundu. 

“AK Parti aidiyetim sürerken, AK Parti’nin ikinci Genel Başkanı, üçüncü Başbakanı iken, AK Parti dışında herhangi bir siyasal hareket, faaliyet veya siyasal organizasyon içinde bulunmadım, bulunmam, bunu da siyasi ahlakla bağdaştırmam. Eğer böyle bir şey yapacaksam AK Parti kimliğini bırakırım, bu kimliği de bırakmaya niyetim yok ve olmayacak. Bu bağlamda AK Parti’nin almış olduğu karar benim de kararımdır ve AK Parti’nin adayı sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hepimizin adayıdır”

MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAYACAK

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek seçimlere ilişkin açıklamalarında aday olmayacağını vurgulayarak herhangi bir makam beklentisi içinde olmadığını belirtti. 

Kamupersoneli.net – ANKARA