Politika

Eski Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Görevi Selçuk Özdağ'dan Devraldı

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, görevi Selçuk Özdağ’dan devraldı.


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı Merkez Yürütme Kurulunda (MYK) Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Müezzinoğlu’nun görevi devralması dolayısıyla parti genel merkezinde tören düzenlendi. 

Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, Özdağ’ın önemli hizmetlerde bulunduğunu söyledi. Görevi teslim aldığını ancak yine Özdağ ile çalışmalar yapacaklarını aktaran Müezzinoğlu, “İsimler değişir ama hedefler ve idealler değişmez. Hep beraber bu işi götüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Özdağ’ın özellikle Aleviler, Kürtler, Romanlar ve göçmenler üzerine yaptıkları çalışmaları hatırlatan Müezzinoğlu, “Büyük bir millet, büyük bir ülke, çok farklı zenginlikleri olan bir ülke. Bu farklı zenginliklerini ne yazık ki süreç içinde belki 150 yıldır bir bedel olarak ödüyor, zenginlik olarak yaşamak yerine bedel olarak ödediği süreç var.” diye konuştu.

Müezzinoğlu, Türkiye’nin farklı zenginliklerle bağlarını güçlendirebilmesi gerektiğinin ve bunu yapacak tek siyasi partinin de AK Parti olduğunun altını çizdi.

Özdağ’a emekleri için teşekkür eden Müezzinoğlu, “Bu makama ben haftanın yarısı gelirim, diğer yarısı da sana aittir. Dolayısıyla koltuklar hizmet içindir, hiçbir koltuk hiç kimseyi büyütmez ama koltuklar hizmeti büyütebilir. Ülkeye olan borçlarımızı ödememize vesile olur.” değerlendirmesinde bulundu.

Özdağ, Müezzinoğlu’na kendi yazdığı kitabı hediye etti

Özdağ da önemli işler yaptıklarını belirterek, personeline teşekkür etti. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da terörle mücadele konusunda yoğun çalışmalar yaptıklarını anlatan Özdağ, o bölgede görev yapan valileri, kaymakamları her gün aradıklarını, bölge halkı için yardım kampanyaları düzenlediklerini, sivil toplum kuruluşlarıyla toplantılar yaptıklarını söyledi.

Alevi, Romanlar, Kürtler ve göçmenlere yönelik de çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini, her çalışmanın sonuçlarını ilgili bakanlıklara gönderdiklerini aktaran Özdağ, “Burada güzel işler yaptığımızı düşünüyorum, inşallah siz daha güzel işler yapacaksınız. Hayırlı, uğurlu olsun. Allah utandırmasın, önemli olan bu devlete hizmet etmek.” diye konuştu.

Özdağ, “Terör ve Bölücülük üzerine” adlı kitabını imzalayarak, Müezzinoğlu’na hediye etti. Müezzinoğlu ve Özdağ, birbirlerine çiçek takdim etti.

AA
Kamupersoneli.net  | Ankara