Politika

Gezici Araştırma Şirketi Bayram Öncesi Cumhurbaşkanlığı Yarışında Son Durumu Açıkladı

Siyasi partilerin ve cumhurbaşkanı adaylarının seçim telaşı devam ederken araştırma şirketleri de seçimlere yönelik yapmış oldukları anketlerin sonuçlarını paylaşmaya devam ediyorlar. Bu kapsamda Gezici Araştırma Şirketi, 24 Haziran seçimlerine ilişkin son anket sonuçlarını açıkladı. İşte detaylar, 

GEZİCİ ANKET SONUÇLARINI AÇIKLADI

Gezici Araştırma Şirketi 2 Haziran ile 3 Haziran tarihinde 12 il 34 ilçe ve 148 mahallede toplam 2814 katılımcı ile yapmış olduğu araştırmasında, partilerin ve cumhurbaşkanı adaylarının son durumuna ışık tuttu. 

Şirket tarafından yapılan ve araştırma sonuçlarına göre, AK Parti’nin oy oranı 42.9 olarak açıklandı. AK Parti ile Cumhur İttifakında olan MHP’nin oyunu yüzde 5.8 olarak ön gören şirket CHP’nin oy oranını 26.3, İyi Parti’in oy oranını 12.5 ve HDP’nin oy oranını ise yüzde 11.6 olarak açıkladı. 

Bir önceki seçimlerden önce yapmış olduğu anketlerde en iyi sonuçlardan birini yakalayan şirket Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair de ön görülerini yayımladı. Yine 2814 katılımcı ile yapılan araştırmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranını yüzde 47.1 olarak açıklayan şirket Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en yakın rakibin yüzde 27.8 ile Muharrem İnce olduğunu bildirdi. İyi Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in oy oranını yüzde 14.1 olarak açıklayan Gezici Araştırma Şirketi HDP’nin tutuklu adayı Selahattin Demirtaş’ın oy oranının yüzde 10 olduğunu duyurdu. 

Kamupersoneli.net – ANKARA