Politika

Havelsan Eski Genel Müdürü Sadık Yamaç AK Parti'den Milletvekili Aday Adayı Oldu

Havelsan Eski Genel Müdürü Sadık Yamaç 24 Haziran 218 tarihinde yapılacak seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Ankara 2. Bölge Milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu.

Yamaç düzenlediği basın toplantısında ise Çubuklu olduğunu ve bu yüzden bölgeyi en iyi şekilde temsil etmek adına Milletvekilliğine aday adayı olduğunu sözlerine ekledi.

Yamaç Hemşehrilerinden destek istediğini ifade ederek; “24 Haziran hadisesi bir seçim değildir bir varoluş meselesidir. Sayın Cumhurbaşkanımıza destek olmak adına Milletvekilliğine aday adayıyım. Aynı süreçte bölgemize sahip çıkmak ve en iyi şekilde Meclis’te destek vermek istiyorum.” açıklamasını yaptı.

Bu zamana kadar yapılan çalışmalarda bulunduğu görevlerinden bahseden Yamaç yaptığı açıklamada ise; “Bu zamana kadar uğraştığım alan iş, bilişim ve savunma sanayidir.

Bizler bu alan için bir şeyler yaptıkça çoğu kesim rahatsız olmaktadır. Bunun için üzerimize geliyorlar ve artık vatan ekseninde bulunuyoruz. Ya da çok uluslu senaryoların ekseninde bulunuyoruz. Çubuk her zaman için milli hassasiyetleriyle alakalı olanın üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmiş durumdadır. İnşallah bundan sonra da yerine getirmeyi sürdürecektir” dedi.

KİMDİR?

* SAVUNMA SANAYİ Müsteşarlığında başta tank, uçak, helikopter ve füze olmak üzere, çok sayıda projede proje müdürü olarak çalıştı.

* Prof.Dr.Necmettin ERBAKAN’ın Başbakanlığı döneminde, SAVUNMA, TEKNOLOJİ ve D-8 projelerinde, Başbakan Müşaviri olarak görev yaptı.

* 28 Şubat döneminde, Erzurum’a zorunlu tayin edildi. 4 buçuk ay sonra mahkeme kararıyla yeniden görevine iade edildi.

* BAYINDIRLIK ve İSKAN Bakanlığında; Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı.

* TBMM Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yaptı.

* HAVELSAN Genel Müdürlüğü ve CEO’luğu görevinde bulundu.

* HAVELSAN Genel Müdürlüğü’ndeki başarılı çalışmalarından dolayı, uluslararası bir finans dergisi tarafından “Yılın CEO’su” seçildi.

* BMC’de Yerli Tank, Zırhlı Araç, Motor ve Şanzıman Tasarım ve Üretimi konularında Strateji Koordinatörlüğü yaptı.

* Halen Savunma, Güvenlik, Bilişim ve Enerji alanlarında kritik faaliyetler gösteren, Connavate firmasında Ceo görevini yürütmekte

Kamupersoneli.net I ANKARA