Politika

HDP Seçim Vaadini Öcalan'ın Tecritini Kaldırmak Olarak Açıkladı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa’daydı. Burada bir konuşma yapan Pervin Buldan, HDP’nin seçim çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

24 Haziran seçimlerinde başarılı olmaları halinde yapacakları vaatleri katılımcılarla paylaşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

HDP EŞ BAŞKANI PERVİN BULDAN,’DAN AÇIKLAMALAR

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan seçim çalışmaları kapsamında yapmış olduğu konuşmasında bölücü terör örgütü PKK’nın ele başı Öcalan’ın tecritte tutulduğunu söyledi ve seçilmeleri halinde bu tecritin kaldırılması adında söz verdiğini açıkladı. HDP Eş Genel Başkanı Buldan’ın Şanlıurda’da yapmış olduğu konuşmasının bir bölümünü siz okuyucularımıza aktarıyoruz. 

“Evet, bugün burada sayın Öcalan’ı anmadan geçmek olmaz. Barışa olan katkısı, özgürlüğe olan katkısı, demokrasiye olan katkısıyla barış sürecinde büyük emeği olan, büyük çabası olan sayın Öcalan üzerinde şu anda ağırlaştırılmış bir tecrit var. Üç yıldır sayın Öcalan’a tecrit uyguluyorlar. Bununla birlikte Kürt halkını cezalandırmak istiyorlar. Buradan söz veriyoruz, 24 Haziran’dan sonra sayın Öcalan üzerindeki tecriti de hep birlikte kaldıracağız.”

Kamupersoneli.net – ANKARA