Politika

Hükümet Sözcüsü Bozdağ: Muharrem İnce Kılıçdaroğlu'ndan Daha İyi Performans Sergiledi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ seçimlerden sonra bir televizyon programına katıldı. Bekir Bozdağ katılmış olduğu program kapsamında seçim sonuçlarına dair açıklamalarda bulundu. 

Açıklamalarında CHP’ye yönelik değerlendirmelerde bulunan Bekir Bozdağ, Muharrem İnce’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan daha başarılı olduğunu söyledi. 

CHP’YE HDP ELEŞTİRİSİ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ yapmış olduğu değerlendirmelerinde CHP’nin seçim politikasının AK Parti’ye az oy aldırmak olduğunu söyledi. AK Parti daha az vekil çıkarsın diye CHP’nin politika yürüttüğünü öne süren Beki Bozdağ seçim sonuçları üzerinden değerlendirmeler yaptı. Selahattin Demirtaş’la HDP’nin aldığı oy arasındaki farka baktığınızda 3 puan civarında. CHP’nin bir önceki seçimle bu seçim arasındaki oya baktığınızda 3 puan civarında. Bu oy nereye gitti? Çok net bir şekilde gözüküyor ki bu oy HDP’ye gitti. HDP’nin barajı aşması CHP’li seçmenlerin, CHP yönetiminin veya CHP’nin etkin isimlerinin, CHP adına kamuoyu etkileyicilerinin etkisiyle oraya akan oylardır”

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklamalarında ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun derdinin CHP’ye oy kazandırmak değil AK Parti’den oy kaybettirlem olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı.

“CHP, oylarıyla HDP’ye barajı geçirmiştir. CHP’nin genel başkanı AK Parti’yi azaltma politikası güttüğü için CHP’nin kazanma politikasını hayata geçiremiyor. Hedefi kazanmak olmayanın yarışlarda kendini ileri götürme, kazanma şansı yok. HDP barajı geçmemiş olmasaydı oradan CHP’ye kaç milletvekili gelecekti, bir de onun hesabını yapmaları lazım. Derdi CHP’ye vekil gelmesi değil, AK Parti’ye vekilin gitmesini azaltmak olunca Sayın Kılıçdaroğlu partisinin çıtasını kendi eliyle aşağıya çekmiş oldu.”

Kamupersoneli.net – ANKARA