Politika

Hükümet Sözcüsü Bozdağ: Suriye’nin Topraklarında Gözümüz Yok

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Suriye’de yaşanan gelişmelere yönelik bazı açıklamalarda bulundu. 

BEKİR BOZDAĞ’DAN SURİYE AÇIKLAMASI

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Suriye konusuna dair yapmış olduğu açıklamalarında Türkiye’nin bölgedeki amacına yönelik değerlendirmelerde bulundu. 

Suriye’de otorite boşluğu ifade eden Bekir Bozdağ bazı terör örgütlerinin faaliyetine değindi. Terör örgütlerinin bölgede önemli bir alanı kontrol ettiklerini ifade eden Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ çözüm bekleyen çok konu olduğunu vurguladı. 

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Türkiye’nin Suriye toprağında gözü olmadığını ifade ederek işgalci ve kalıcı değiliz açıklamalarında bulundu. 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın Açıklamaları

”Bizim amacımız Suriye’yi bölmek değil. Suriye’de şu anda bir otorite boşluğu var devlet her tarafta egemen değil. Terör örgütleri işte PYD, PKK, YPG, KCK ,DEAŞ önemli bir alanı kontrol etmektedir. Orada devletin otoritesi de yoktur. Tabii Suriye’de meşru muhalefet de var başka gruplar var ve çok ihtilaf var çözüm bekleyen sorunlar var ve Suriye’de yaşananların silah zoruyla çözülemeyeceğini Türkiye olarak biz hep söyledik. Burada esas çözüm siyasi çözümdür. Siyasi çözüm ortaya çıktıktan sonra zaten buradaki durumun ne olacağı siyasi çözüme göre netleşecektir. Ama biz Türkiye olarak şunu söylüyoruz bizim Suriye’nin topraklarında gözümüz yoktur ,İşgalci değiliz, kalıcı değiliz. Burada siyasi çözüm ortaya çıktıktan sonra da buralar o siyasi çözüme göre şekillenecektir.”

Kamupersoneli.net – ANKARA