Politika

İçişleri Bakanı Soylu: Selahattin Demirtaş'tan Medet Umuyorlar

AK Parti’nin seçim çalışmaları kapsamında İstanbul’da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu burada gündemi değerlendirdi. 

Seçim süreci ve çalışmalarına dair açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, AK Parti döneminde yapılan icraatlara ve terör konusunda atılan kararlı adımları vurguladı. Bakan Soylu konuşmasında ayrıca muhalefet partilerine ve cumhurbaşkanı adaylarına yönelik eleştirilerde bulundu. 

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU’DAN DEMİRTAŞ AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu seçim çalışmaları kapsamında bulunduu İstanbul’da yapmış olduğu açıklamasında terör konusu üzerinde durdu. Bu konuda ciddi bir mesafe katedildiğini ifade eden İçişleri Bakanı Soylu konuşmasında ayrıca Selahattin Demirtaş’a yönelik açıklamalarda bulundu. 

Muhalefet partilerinden gelen Demirtaş serbest bırakılmalı açıklamalarına eleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Ötekileri bakıyorum da Selahattin Demirtaş’tan medet umuyorlar.” dedi. Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu ve Temel Karamollaoğlu’nu eleştiren Bakan Soylu konuyda dair şu ifadeleri kullandı. 

“Ötekileri bakıyorum da Selahattin Demirtaş’tan medet umuyorlar. Akşener, rahmetli Erbakan’ın partisi, korkudan cumhurbaşkanı olamayan Kılıçdaroğlu, – adam elindeki cumhurbaşkanlığını başkasına verir mi? – ötekisi de çıkmış Selahattin Demirtaş’ın şemsiyesinin altına girmeye çalışıyor. Ne yapacaklar? Onu cezaevinden çıkartıp propaganda yaptıracaklar. Dertleri ne biliyor musunuz? Yaklaşık 300 kişi ile Hakkari’de miting yapmış. Kendileri Güneydoğu’ya gidemiyorlar ya. Tayyip Erdoğan’ı Güneydoğu’da PKK ile yenecekler. Onun için bir telaş almış hopluyorlar. ‘Selahattin Demirtaş’ı hapisten çıkarın. Peki Demirtaş, hapisten çıkacak da Yasin Börü ne olacak? Biz Yasin Börü’ye ne diyeceğiz? O zaman biz terörle niye mücadele ettik? Evlatlarımız niye şehit oldu? Batsın sizin siyasetiniz. 3 tane oy alacaksınız diye bu ülkenin gençlerinin yarınını mahvetmeye ve dün katliamların talimatlarını verenleri içeriden çıkartıp ‘acaba nasıl çelmeyi takarız?’ diye bir anlayışın içerisine girmeye gerek var mı? Kendinize güvenin, yiğit olun. Er olan kendisine güvenir, başkasına güvenmez.”

Kamupersoneli.net – ANKARA