Politika

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Sadece Kılıçdaroğlu'na Fatura Keserek CHP Bundan Kurtulamaz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde alınan sonuçlar kapsamında bazı ilçe teşkilatlarına ziyaretlerde bulundu. 

Bakan Süleyman Soylu gerçekleştirmiş olduğu bu ziyaretler kapsamında bir konuşma yaparak seçim süreci ve sonrasında yaşanan gelişmelere değindi. 

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU’DAN CHP’YE SERT SÖZLER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yapmış olduğu konuşmasında CHP’ye HDP’nin meclise girmesi adına destek vermesi konusunu eleştirdi. Bu konuda cumhurbaşkanı adayı Demirtaş’ın oyunun yüzde 8.5 olduğunu hatırlatan Bakan Soylu HDP’nin aldığı yüzde 11.5’lik oy oranında oluşan farklın CHP’den gittiğini söyledi. 3 puanı CHP’nin bir kısım seçmeni getirdi, HDP’nin yani PKK’nın siyasi partisinin barajı aşıp Meclis’e girebilmesi için kirli bir oyuna girdi, ifadelerini kullanan Bakan Süleyman Soylu, Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan gelişmelere de değindi. CHP’nin HDP’ye destek vermesinin unutulmasının istendiğini söyleyen Bakan Süleyman Soylu faturayı sadece Kemal Kılıçdaroğlu’na keserek CHP’nin bundan kurtulamayacağını söyledi. 

“Bizim bunu unutmamızı istiyorlar. Milletin de bunu unutmasını istiyorlar ve bizim hafızamızla dalga geçiyorlar. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesi için CHP’nin önüne insanlar gitti. Peki, ‘bir oy HDP’ye, bir oy CHP’ye’ dendiği zaman kimse CHP’nin önüne gitti mi? Gitmedi, bu sorumluluk hepsinindir. Sadece Kılıçdaroğlu’na fatura keserek CHP bundan kurtulamaz. Burada HDP, açık açık desteklenmiş, Doğu ve Güneydoğu’da kaybeden HDP, İstanbul, Ankara, İzmir gibi CHP oylarıyla barajı aşmıştır. Ağrı’da karşı karşıya kaldığımız olay, bizim seçim öncesi söylediğimiz, ‘Sakın bu PKK’yı şımartmayın’ dediğimizin bir benzeridir. Dağın tepesinde 10 evladı olan bir adamı çarmıha geren ve orada infaz eden bir anlayış, elbette ki demokratik meşruiyetten güya kendine ait kudret ve güç bulan bir anlayışın ta kendisidir. Buna karşı sessiz kalmamız, buna karşı gereğini yapmamamız düşünülemez.”

ŞEHİT CENAZELERİ AÇIKLAMASI

Son günlerin en çok konuşulan konularının başında gelen şehit cenazelerine CHP’li il başkanlarının alınmaması yönünde de açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu terör üzerinden Türkiye’yi dizayn etmeye çalışanlara destek verenlere milletin hesap ödeteceğini ifade etti. 

“Şehit cenazelerinde ne işleri var? İstanbul İl Başkanlığına getirdikleri hanımefendi, şehide de küfretti, polise de, askere de. Gitmek istiyorlarsa, onun bayraktarlığında tüm şehit cenazelerine gidebilirler. PKK’nın barajı aşmasının temel nedeni, CHP’nin ortaya koyduğu sorumsuzluktur. Bundan kaçmaları mümkün değildir, bundan kaçamazlar. Ya bu sorumsuzluğu ortaya koyanları tasfiye edecekler, temizleyecekler bu işi veyahut da bu sorumlulukla beraber yürüyecekler ve bunun maliyetini taşıyacaklar.”

Kamupersoneli.net – ANKARA