Politika

İmamoğlu Şirinevler'de halkın arasına karıştı! Yıldırım'ın oy çalındı iddialarına yanıt verdi

31 Mart yerel seçimlerini kazanan İmamoğlu’nun 19 gün başkanlığının ardından iptal edilen seçimlerle mazbatası alınmıştı. YSK’nın kararı ardından 23 Haziran seçim çalışmalarına başlayan İmamoğlu, yaptığı pazar ziyaretinde vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu konuşmasına pazardaki fiyatların pahalılığıyla başladı: “Bir yandan pahalılık, bir yandan işsizlik, insanların dertleri oldukça yoğun. Ekonomi, insanların ne yazık ki canlarını sıkmaya devam ediyor. Bu, bizleri üzüyor. Böyle bir ortamda, kol kola bir ekonomi seferberliği ilan etmek varken, toplumun sıkıntılarını çözmek varken, dertlerine çare olmak, çözüm olmak varken ne yazık ki ülkemiz, şehrimiz seçim gündemiyle boğuşmakta. Bu, bizi üzüyor.” dedi.

İmamoğlu Şirinevler'de halkın arasına karıştı! Yıldırım'ın oy çalındı iddialarına yanıt verdi

“8 gün oldu hani nerede soruşturma?

Hukuksuz olduğuna inandıkları kararın içeriğine değinen İmamoğlu; “123 sandıkta görev yapan sandık kurulu üyelerinin memur olmadığına dair bir şaibe üretildi ve bu şaibe üzerinden ilçe seçim müdürleri, kurul üyeleri, sandık kurulundaki o bahsi geçen üyelerle ilgili soruşturmadan bahsedildi. 8 gün oldu kardeşim. Hani soruşturma. Hani o yüzlerce kişi. Ne karar verildi? Hangi ifadeler alındı, ifadeler alındı mı alınmadı mı? İnanın öyle trajik bir durum ki, şu sorunları yaşarken, bize bunu yaşatanları, gerçekten ilk gün söylediğim gibi Allah’a havale ediyorum. Bu çok üzücü. İnşallah bu ara dönemi hızlıca geçeceğiz ve 24 Haziran’dan itibaren milettimize çare bulmaya, çözüm üretmeye, fakirliğini, yoksulluğunu paylaşmaya hazırız. Verdiğimiz taahhütlerden ilk bölümünü, şu anda görev alanınızdan uzakta olsak da dün itibariyle hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Dediğim gibi aldatma ve aldatılma dönemi bitmiştir. Bu kadar net. Az önce söz ettiğim o 123 sandıkta, hani şaibe üretilen 123 sandıkta, şunu milletimize açıklamakla yükümlüsünüz, boynunuzun borcudur. O sandıklarda alınan oyu, derhal açıklamalısınız. Bu kadar şaibe konuştuğunuz o 123 sandıkta, insanları fişlediğiniz o 123 sandıkta, rakibimiz ve ben, yüzde kaç oy aldık. Sabırla, inatla bekleyeceğiz cevabı. Bize bu cevabı verin.” dedi.

İmamoğlu Şirinevler'de halkın arasına karıştı! Yıldırım'ın oy çalındı iddialarına yanıt verdi

İmamoğlu: “Seviyesi çok düşük bir dil kullanılıyor”

Bir gazetecinin “Rakibiniz oylar çalındı iddiasını sürdürüyor” sözleri üzerine İmamoğlu, Yıldırım’a cevap verecek dili bulamadığını belirterek “Devletin her kademesinde bulunmuş bir insan için sözleri büyük bir talihsizlik. Akıl dışı bir siyasi manevra olarak görüyorum. Seviyesi çok düşük bir dil kullanılıyor üzülüyorum. Şu arkamda duran, caddede koridorlarda yürürken insanların sıcaklığını görüyorum ki şu geçtiğimiz 5 ay içerisinde Allah esirgesin öyle bir huyumuz asla olmadı ama çalmak kelimesini kullanacaklarsa gönülleri çaldığım doğrudur.” ifadesini kullandı.

“Belediyecilik konusunda bilgi eksiklikleri var, yerinde olsam halk adına teşekkür ederdim”

Seçim kampanyası boyunca öğrenci ve suya indirim vaatlerinin dün Meclis’ten geçtiğini ve rakibi Binali Yıldırım’ın sosyal medya üzerinden “O vaatler gerçekleşiyor” müjdesi vermesine de değinen İmamoğlu, “Bugün yaşanan trajikomik olaylara yüzlerce yıl önce Nasreddin hoca olda bize kahkahalarla gülerdi. Bu kadar net taahhütü veren, kurumlarla yazışarak süreci hazırlayan, propagandasında bu olan tek kişi benim. ‘Bu kaynağı nereden bulacaksın, bunlar hesapsız kitapsız işler’ diyen de kendileri. Belediyecilik konusunda bilgi eksikliği var galiba. Biz taahhütümüzü yerine getirdik. Ben onun yerinde olsam halk adına teşekkür ederdim.” diye konuştu.