Politika

İstanbul Büyükşehir Belediyesine ve Ankara Büyükşehir Belediyesine Kayyum Atanacak Mı? Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Flaş Açıklama!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan kabine toplantısı sonrasında açıklama geldi.

Kabine toplantısı sonrasında basın açıklamayı yapan Kalın, Diyarbakır, Van ve Mardin Belediyelerine kayyum atanması kapsamında değerlendirmede bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanıp, atanmayacağı hakkında sorulan soruya yanıt veren Kalın, detayları aktardı.

Kalın “İstanbul ve Ankara için böyle bir gündem yok” dedi.

Kalın’ın açıklamaları;

Terör örgütüne destek, yardım ve yatakçılık yapmak gibi suç kapsamına giren bir eylem içinde olmayan hiçbir belediye başkanıyla ilgili böyle bir tasarruf söz konusu değil.

İstanbul ve Ankara için böyle bir şey söz konusu olmadığına göre bir durum yok.

Terör örgütlerinin mensuplarını çeşitli isim ve kılıflar altında belediyeye alan belediye başkanlarıyla ilgili kanunlar çerçevesinde adımlar atılmıştır.

Seçimlerin namusunun korunması, vatandaşın verdiği oyun demokratik kurallar çerçevesinde hayata yansıtılması için bu tedbirlerin alınması kaçınılmazdır.

Bunlar İçişleri Bakanlığımızın keyfi olarak aldığı kararlar değildir. Seçilmiş olmak kimseyi masum kılmaz.

Sayın Bahçeli’nin sayın Cumhurbaşkanımızla bir telefon görüşmesi olmadı ama inşallah 26 Ağustos’ta Malazgirt’te birarada olacaklar.

Belki orada bu konuyu ele alma gündemleri olur. 

Bir Yorum

  1. Amdin attığın başlığı da sana da adam akilli at su başlıkları

  2. çok büyük adisiniz böyle başlık atılmaz kahpesiniz

  3. Kayyumunuz batsin, milletin iradesine saygisizlik terbiyesizliktir. İnanin ilk seçinde sandigin dibini görecek ve bu millete yaptiklarinizin hesabini tek tek vereceksiniz. Bu kadar pişkinlik bu kadar yüzsuzluk kat ve kat hesabini verirsiniz insaAllah din tuccarlari. Isinize gelince anayasaya siginin. Terbiyesiz akepe. Basinizdan defolun.

  4. Bu şahıslsrin terör ile bağlantıları yeni değil niye seçimlere girmeleri ne izin verildi.

  5. Bumu la flash aciklama götler .. flash haber dedigin annenle alakali olur amcik seni