Politika

İstanbul Seçim Sonuçları Son Dakika! YSK İstanbul Maltepe Seçimleri Son Durum İptal Mi Oldu?

Maltepe 1 ve 2 Nolu seçim kurulu, YSK’nın sabah aldığı karar sonrasında; iki konuda YSK’ya görüş sordu:

1- Terminal kurulması ve sayım işlemlerinin hızlandırılmasında tek başına ilçe seçim kurulu yetkili midir?

2- Sayım işlemleri terminaller vasıtasıyla yapılabilir Mi?

YSK, verdiği kısa cevapta, ilçe seçim kurullarınca sayımın ivedilikle tamamlanmasını istemiştir.

İŞTE CEVAP

İstanbul Seçim Sonuçları Son Dakika! YSK İstanbul Maltepe Seçimleri Son Durum İptal Mi Oldu?

400 SANDIK SAYILMAYACAK

Ancak YSK, Maltepe ilçe seçim kurullarının tüm oy sayımlarının iptal yönündeki kararını kaldırdı. YSK ayrıca Maltepe İlçe Seçim Kuruluna, ‘yeni sayım kurulu oluşturma yetkisi’ de verdi.
Bu karara göre 176 sandığın ardından işlemler sonuçlanacak. Maltepe İlçe Seçim Kurulu sayımın hızla bitmesi için yeni sayım kurulları da oluşturabilecek.

Saat 17:00 itibariyle 176 sandıktan 22’sinin sayım işlemi tamamlandı. Geriye 154 sandık kaldı. Sabahtan beri sayım işleminde iki kurul çalışıyor. İlçe seçim kurulu sayım işlemini 12 kurula çıkarmak için il seçim kuruluna yazı yazdı. İl seçim kurulunun bu talebe olumlu yanıt vermesi bekleniyor.

AKP’nin Büyükçekmece’de sahte seçmen olduğuna yönelik başlatılan operasyon vatandaşı isyan ettirdi. Yerel seçimde AKP’ye oy verdiğini söyleyen vatandaş, eğer seçim yenilenirse Millet İttifakı’na oy vereceğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı inceleme üzerine Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde sabah saatlerinde yaklaşık bin 500 polis, seçim öncesi ilçede adres kaydı yaptırdığı iddia edilen kişilerin belirtilen adreslerde oturup oturmadığını kontrol etmek üzere ellerinde bulunan adreslere gitti.

AKP’ye oy verdiğini söyleyen bir vatandaşın duruma isyanı ise sosyal medyada gündem oldu.Yol Tv’ye konuşan ve seçimlerde AKP’ye oy verdiğini söyleyen yurttaş, “Yeniden seçim olursa Millet İttifakı’na oy vereceğim. Çıkana saygı duymak lazım. Bu kadar basit” dedi. Yurttaşın isyanı sosyal medyada büyük ilgi gördü.