Politika

İyi Parti CHP İttifakı Gerçekleşiyor Mu? Kemal Kılıçdaroğlu Merak Akşener İle Görüşecek

Erken seçim kararı ve bu karara bağlı olarak yaşanan gelişmeler siyasi gündemin en önemli konularını oluşturuyor. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi’nin halen cumhurbaşkanı adayı ve ittifak konuları sık sık tartışılıyor. 

CHP’de iki ismin adaylıklarını açıklamasına rağmen bu konuda karar alınmaması ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ittifak açıklamaları, ”CHP herhangi bir ittifakın içerisinde yer alacak mı?” sorusunun sorulmasına neden oluyor. 

CHP İLE İYİ PARTİ İTTİFAK KURACAK MI?

Erken seçim kararının netlik kazanmasının ardından en merak edilen soruların başında CHP’nin cumhurbaşkanlığı adayının kim olacağı yer alıyordu. Konuya dair henüz net bir gelişme yaşanmış değil ancak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapmış olduğu ittifak açıklaması büyük yankı uyandırmıştı. 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu yapmış olduğu açıklamasında, “Dönem A partisi B partisi dönemi değildir. Dönem vatanı kurtarma dönemidir. Bütün siyasi partilerin liderlerine sesleniyorum. Biz her türlü özveride bulunmaya hazırız” ifadelerini kullanmıştı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarının ardından CHP Parti Meclisi’nin, Kemal Kılıçdaroğlu’na ittifak için tam yetki vermesinin ardından çok önemli bir gelişme daha yaşandı. Alınan bilgilere göre, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener 25 Nisan saat 13.00’de bir görüşme gerçekleştirecekler. Meral Akşener ile Kemal Kılıçdaroğlu, en son geçtiğimiz pazar günü bir görüşme gerçekleştirmişlerdi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA