Politika

İYİ Parti'den Erken Seçim ve Hükümetle İşbirliği Konularına Yönelik Açıklama

Hatırlanacağı üzere İYİ Parti’den geçtiğimiz günlerde AK Parti’ye yönelik bir açıklama gelmişti. İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş tarafından yapılan açıklamalarda, AK Parti’nin Milliyetçi Hareket Partisi ile olumsuzluk yaşaması halinde İYİ Parti’nin sorumluluk üstenebileceğini söylemişti. 

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş tarafından dile getirilen bu açıklamaları değerlendirdi. İşte detaylar,

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYARIZ SÖZLERİNE AÇIKLAMA

Partisinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aytun Çıray bir gazeteci tarafından dile getirilen konu hakkında yapmış olduğu değerlendirmelerinde İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’un milli bir duruş sergilediğini ifade etti. ‘Türkiye´nin çıkarları söz konusu olduğunda hangi siyasi parti bu ülkenin çıkarlarına uygun bir yasa getirirse o yasayı desteklemek, İYİ Parti´nin yapıcı muhalefet anlayışının bir gereğidir’ demek istiyor. Kimse burada öküzün altında buzağı aramasın”

ERKEN SEÇİM KONUSU

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray gazetecilere yönelik açıklamalarında ayrıca erken seçim konusuna dair açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerin erkene alınması ile ilgili olarak CHP kanadından açıklamaları hatırlatan Aytun Çıray, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendi içinde yaşadığı tartışmaların üstünü örtmek amacıyla erken seçimlere olumlu tavır almış olabileceğini söyledi. İYİ Parti’nin erken seçim konusunda ki görüşlerini de açıklayan İYİ Parti Genel Sekreteri Çıray konuya dair şu açıklamalarda bulundu. 

“Biz her seçime hazırız; ancak Türkiye´nin bu kadar büyük ekonomik, sosyal sorumlulukları varken Türkiye´yi yeniden başka bir gündeme sokmanın tamamen bu sorunları göz ardı etmekle ilgili olduğunu düşünüyorum. Bu ekonomik şartlarda bu hükümetin erken seçime gidebileceğini zor görüyorum. Ancak CHP kendi içindeki sorunları erteleyebilmek için böyle bir erken seçim kavramını ortaya atmış olabilir.”

Kamupersoneli.net – ANKARA