Politika

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın: İrade Bizde Olsaydı Millet İttifakını Kurmazdık

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın Habertürk TV’de Kübra Par’ın programına katıldı. Katıldığı program kapsamında Millet İttifakı ve İyi Parti’ye dair merak edilen konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Koray Aydın’ın konuşmasını sizlerle paylaşıyoruz. 

KORAY AYDIN’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın katıldığı televizyon programı kapsamında yapmış olduğu konuşmasında, İyi Parti’nin merak edilenleri, MHP ile ilişkiler, CHP ile kurulan Millet İttifakı ve AK Parti’ye destek konularına dair açıklamalarda bulundu.

Koray Aydın yapmış olduğu konuşmasında özellikle Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli ile TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan ayağa kalkma ve el öpme konularına değindi. Bu konular hakkında önemli açıklamalarda bulunan Koray Aydın, CHP İle Millet İttifakının zaruri olduğunu ve eğer irade bizde olsaydı girmezdik açıklamalarında bulundu. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın tarafından yapılan açıklamaları sizlerle paylaşıyoruz. 

MHP Lideri Bahçeli’nin Elini Sıkması Olayı

“Yıllardan beri siyaset yapıyoruz. Siyasetin ön sıraları en geçişken sıralardır. Dışarıda farklılıklar olsa dahi orada yakınlaşmalar olur. Devlet Bahçeli grubun ön sırasında oturuyordu. Devlet Bahçeli İYİ Partililerin elini sıktı. Demek ki Bahçeli de söylediklerinden pişman olmuş. Devlet Bey daha önce bütün dediklerini ve yaptığı bütün suçlamaları unutarak bize bir el uzatmış oldu.”

MHP İle İlişkisi

“MHP’den ayrıldık. İki ayrı saftayız. MHP duruşunu devam ettiriyor. Bizim pozisyonumuz da geride duruyor. Böyle bir medeni ilişkinin oluşması için atılmış adımları tartışma konusu yaparak bunlardan bir şey çıkarmak mümkün değil”

Meral Akşener’in El Öpme Uyarısı

Bu yaşanan olaydan sonra parti liderlerin durumu yanlış anlaşılmaya neden olacak bir durum var ise uyarı yapar, bu çok dağal bir tepkidir. Meral Hanım’ın Bahçeli’nin elini öpen vekil arkadaşımıza bir uyarıda bulunduğu doğrudur, uyarıları da yerindedir.”

Meral Akşener’in İyi Parti’den Az Oy Alması

“O çok doğaldır. O siyaseten başarısızlık sayılmaz. Biz garibanları oynuyoruz. Bütün gazeteler, medyalar onların. Kutuplaşma olursa kutuplaşmaya doğru oylar kayar. Bunların hepsi son 10-15 günde oldu. Daha önce hiçbir ankette böyle olmadı”

MHP’den Neden Ayrıldı?

“20 yıla yakın Devlet Bahçeli MHP Genel Başkanı. Liderimizin başarısız olduğu seçimler yaşadık. Bunları düzeltmek, bu partiyi iktidar yoluna sokacak hamleyi yapanlara sayın genel başkanımız bir kulp takarak bu talepleri ihraç ederek, partiden atarak yok etti. Türkeş dönemi bizim en rahat eleştiri yaptığımız dönemdi. Devlet Bey hiçbir seçimi, seçimden sonra tartışmamıştır, tartıştırmamıştır.”

Millet İttifakına Zaruri Girdik

“Hüküm cümlesi kurmam. Doğru da değildir. Oturur bir analiz yaparsın. Ben şöyle bakıyorum CHP üzerinden olan kutuplaşma ile bu seçimin döndürüldüğünü anlattım. AK Parti bunu bilerek yapıyor, bunu model olarak uyguluyor, seçim stratejisi. Net insanlarız. Genel başkanım halkın oyları ile girecek dedik girdik. Abdullah Gül aday olmasın diyenlerden biriyim. Çatı aday ile seçim kazanmak mümkün değil, doğru da değil. Sol sol ile ittifak kursun dedik. Bununla yola çıktık. Daha sonra çok farklı gelişmeler oldu, o gelişmeler bizim zaruri olarak Millet İttifakı’na evet dememize neden oldu. İrade bizde olsaydı, Millet İttifakı’nı kurmazdık; Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile ittifak kurardık.”

İyi Parti’de MHP Gömleğini Çıkarma Yok

“Biz partinin haline üzülüyoruz, nasıl bu duruma düştü diye üzülüyoruz (MHP). İYİ Parti’den MHP’ye giden olmaz ama oradan bize gelenler olabilir. İYİ Parti’de MHP gömleğini çıkarma şartı yok.”

AK Parti’ye Destek Konusu

“Ülkenin yararına olan her girişimde iktidarın yanında oluruz. Zararına olan konularda desteklemeyiz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA