Politika

İYİ Parti Lideri Akşener: Milletimizi Hatırlamak İçin Bizden Korkmanız Mı Gerekiyordu?

Başbakan Binali Yıldırım 24 Haziran erken seçimler öncesinde ekonomik paketi açıkladı. Açıklanan pakette 12 milyon emekliye bayramlardan önce biner TL ikramiye verilmesi gündeme geldi. 

Bu konusu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener değerlendirdi. Meral Akşener konu ile ilgili açıklamalarında emeklilere ikramiye uygulaması için Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanların, “Ekonomiyi çökertir, gerçekçi değil” sözlerini hatırlattı. Ayrıca İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçime 55 gün kaşa açıklanan ekonomik paketin tamamen seçim yatırımı olduğunu vurguladı.

MEHMET ŞİMŞEK’İN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Bu konu ile ilgili olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener açıklamalarında 2015 seçimlerinde muhalefet partilerinin vaatleri arasında yer alan emekliye ikramiye için hükümetten yapılan değerlendirmelerde ‘bunun bir hayal olduğu’ vurgusunun yapıldığını ve dönemin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in o günlerde bir açıklama yaptığını belirtti. Meral Akşener açıklamasının devamında Mehmet Şimşek’in ‘Bekara karı boşamak kolay. Bütçe açığını yüzde 70 artırır. Gerçekçi değil, ekonomiyi çökertir’ dediğini ancak bu uygulamanın bugün hükümet tarafından bir seçim yatırımı olarak gündeme getirildiğini sözlerine ekledi.

“BİZDEN KORKMANIZ MI GEREKİYORDU?”

Ayrıca İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener açıklamalarının devamında emeklilerin bunu hak ettiğini, madem imkan vardı emeklilerin yıllardır bu haktan neden mahrum bırakıldığını da sorguladı. Ayrıca Meral Akşener bu hakkı, hak olarak teslim etmeyip, bir seçim rüşveti gibi sunduklarını da sorguladı. Tüm bunların yanı sıra Meral Akşener açıklamalarında “Türkiye’nin bu imkanı varken, vatandaşın sırtındaki vergi, ceza, prim borçlarını hafifletmek için İYİ Parti’den korkmanız mı gerekiyordu?” ifadelerine yer verdi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA