Politika

İYİ Parti’den Şaşırtan Seçim Vaadi! Wikipedia Açılacak

İYİ Parti’nin remi twitter hesabı üzerinden paylaşılan,  25 Haziran Wikipedia açılışı davetiyesinde yer alan detaylara göre; “İlk toplantıda yeter sayısına ulaşılmazsa, 2. toplantı 9 Temmuz’da yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

BİR YILDIR KAPALI DURUMDA

29 Nisan 2017 tarihinde Özgür Ansiklopedi sloganını kullanan ve kişilerin katkıları ile pek çok farklı dilde hazırlanan söz konusu Wikipedia’ya, Türkiye’den erişim durdururlmuştu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yapılan açıklamada ise; “idari tedbir uygulanmaktadır” ifadelerine yer verilmişti.

Wikipedia ise 2018 Mart ayı içerisinde Facebook üzerinden #WeMissTurkey etiketiyle bir kampanya başlattı ve söz konusu kampanyada Wikipedia Direktörü Katherine Maher, Twitter üzerinden destek vererek Türkiye’ye çağrıda bulunmştu.

#WeMissTurkey ve #TürkiyeyiÖzledik etiketleriyle Türkçe tweetler atan Maher, ‘Türkiye, sizinle bilgi paylaşmayı ve sizden öğrenmeyi özledik’ dedi ve Wikipedia’ya olan erişimin kaldırılması hakkında talepte bulundu.

AÇILIŞI 25 HAZİRAN 2018’DE

24 Haziran seçimlerinden önce İYİ Parti sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşiımda ise; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Wikipedia’nın açılacağı duyuruldu. Paylaşım pek çok vatandaşı şaşırrttı.

Söz konusu paylaşımda ise;

“25 Haziran’da Wikipedia’nın açılışına tüm halkımız davetlidir. #WikipediaİYİOlacak #TürkiyeİYİOlacak” denildi. Açılış davetinde, “İlk toplantıda yeter sayısına ulaşılmazsa 2. toplantı 9 Temmuz’da yapılacaktır” cümlelerine yer verildi.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum