Politika

Karamollaoğlu, Erdoğan'ın hakkında söylediklerine cevap verdi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Hükümet kanadının kendisine ve partiye yönelik yapılan ithamlarına vevap verdi. 

Karamollaoğlu’nun yaptığı konuşma şöyle;

AHLAKSIZLIK İKTİDARIN ŞİARI OLDU

Seçim sürecinde iktidarın iftira, yalan ve tehditlere başvurduğunu belirten Karamollaoğlu “Malumunuz olduğu üzere yerel seçimlere çok az bir zaman kaldı.Birkaç hafta sonra ülkece sandık başına gideceğiz. Biz isterdik ki bu seçim süreci, huzurun, ahlakın, erdemin hakim olduğu bir süreç olsun. Fakat ne yazık ki 31 Mart Mahalli idareler seçimi Türkiye tarihinde görülmüş en ahlaksız sürecin yürütüldüğü seçimlerden birisi olarak geçecek. İftira, yalan, ahlaksızlık, tehdit bu seçimin iktidar açısından şiarı oldu. Medyasından, adaylarına bu vasıfsızlığı her yerde görebilirsiniz.” dedi.

ERDOĞAN’A CEVAP

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsına yönelik söylemlerine cevap veren Karamollaoğlu “Dün Sn. Erdoğan’ın şahsımı hedef alarak söylediği gerçek dışı ifadeleri şiddetle kınıyorum. Bugün çelişkili ve dengesiz bir iktidarla karşı karşıyayız. Sn. Erdoğan cumhurbaşkanı zırhına bürünmüş bir biçimde istediğini söyleme hakkını kendisinde görüyor. Fakat ben kendisine Ak Parti genel başkanı olarak hitap edeceğim. Kardeşim Sn. Erdoğan’ın bir zamanlar önem verdiğine inandığım Âyetleri hatırlatmak istiyorum..  Ve özel bir cevap vermeyi gereksiz buluyorum. ” dedi.

Cenab’ı Hak buyuruyor ki; “Ey îmân edenler! Allah’tan korkun ve doğru söz söyleyin!” (Ahzâb, 70)

Bir oy daha kaybetmeyeyim telaşıyla bu kadar yalana ve iftiraya başvurulmasına hayret ediyorum. Bu hale Acıyarak üzülüyorum. Üzülerek acıyorum. Keşke, herkes hakkaniyetle bulunduğu makamın gereğini yerine getirebilse Bir koltuk için değer mi bütün bu hallere düçar olmak?.. Kibir ve makam tutkusu hastalıklarından Allah onları kurtarsın diye dua ediyorum…Allah şifa versin.” ifadelerini kullandı.

MİLLETİMİZ BU PERVASIZLIĞA DUR DİYECEK

İktidarın bu söylemlerinin karşılığını milletin sandıkta vereceğini belirten Karamollaoğlu “Bu tavır sadece Sn. Erdoğan’da yok teşkilatlarından adaylarına iktidar kanadının çoğunda var. Bakınız bunlara birkaç örnek vermek istiyorum; AK Parti Kütahya İl Başkanı diyor ki,  “31 Mart’ta milletin değerlerine karşı siyaset yapan 4’lü çete, şer ittifakı, illet ittifakı ve kim bir araya gelirse gelsin bu sokaklarda, mahallelerde gezme şansı olmayacak”  Cumhur ittifakının bir başka adayı ise milletin önünde burada ağza alamayacağım hakaretlerde bulunuyor. Ak Parti sözcüsü çıkıp diyor ki; PKK telsizlerden CHP, HDP, İyi Parti ve Saadet ittifak kurmalıdır diye anons geçiyormuş! Mahir Bey madem bu kadar PKK telsizlerini iyi takip ediyordunuz da şehirlere bombalar döşenirken neredeydiniz sormak istiyorum? Biz bu üslubu kullananlara sadece yazıklar olsun diyoruz. Bu üslup ülkemize zarar verir. Bu ülkenin yarısını hain, yarısını terörist görmek hastalıklı bir zihnin ürünüdür. Ama biz inanıyoruz ki aziz milletimiz sandıkta 31 Mart’da bu ahlaksızlığa ve pervasızlığa dur diyecek.” diye konuştu.

İKTİDAR TÜKENDİ

İktidarın ekonomide ve bir çok noktada çözüm bulamadığını belirten Karamollaoğlu ” İktidar gelinen noktada,

-ekonomide tıkandı

-adalette tıkandı

-eğitim sisteminde tıkandı

-dış politikada tıkandı

Artık ortaya koyabilecekleri ne bir projeleri ne de çözüm önerileri var. Bu sebeple gece gündüz beka probleminden bahsediyorlar. Ellerinde kalan son argüman beka problemi!” dedi.

TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİ EKONOMİ

Milletin asıl gündeminin ekonomi olduğu vurgusu yapan Genel Başkanımız “Bugün iktidarıyla muhalefetiyle hepimizin Türkiye’nin gerçek gündemine dönmemiz gerek. Ekonomi iflas etti, tarım bitti, sanayi bitti. Bizim bunları söylemekten dilimizde tüy bitti ama iktidar anlamamakta ısrarcı. İşte bunun en son örneği patates ithalatında gümrük vergilerinin sıfırlanması! 200 bin ton patates ithal edilecek. Siz çiftçiyi, pazarcıyı, marketçiyi, muhalifi terörist olarak görürseniz patateste ithal edersiniz, domateste. Tarıma ayrılan desteği vermez, üretim ekonomisine geçmezseniz sonucu bu olur.” diyerek ekonominin gidişatına dikkat çekti.

VARLIK FONU İPOETEK FONUYDU

Varlık Fonu’nun satışa çıkarılması konusuna değinen Temel Karamollaoğlu “İktidar ekonomik olarak içinde bulunduğumu krize tedbir üretmek yerine akıl almaz kararlara imza atıyor.Bunun son örneği dün alınan Varlık Fonu Kararıdır. Bizim kurulduğu ilk gün ipotek fonu olarak isimlendirdiğimiz Varlık Fonu ipoteğinde ötesine geçip satışa çıkarıldı. Ülkemizin en stratejik kurumları satılacak, daha doğrusu geleceğimiz satılacak. İktidar bu fonu kurarken Havuz Sistemi olduğu algısın oluşturmaya çalışmıştıMerak ediyoruz şimdi satarken hani algıyı oluşturacaklar. Bu satışa karşı çıkanları da terörist olmakla mı suçlayacaklar? Aziz milletimize sesleniyorum hala umut ve vakit var. 31 Mart yerel seçimleri Türkiye’de umudun ilk adımı olacaktır inşallah.” dedi.

BERAT BEY’E AİLE BAKANLIĞI VERİLSİN

Berat Albayrak’ın Ekonomi Bakanlığı konusunda konuşan Karamollaoğlu “2018 çeyreği itibariyle büyüme -3, yıllık %2.6 oldu. 2018 de kişi başı gelir 2008 seviyesine düşerek 9.632 dolar oldu. Yani bu demek oluyor ki son 10 yıl boşa gitti. Bakınız Sayın Damat Berat Albayrak’ın ekonomiye maliyeti 100 milyar doları geçti. Ekonomi de sorunların çözülmesi için öncelikle ilgili bakanın istifa etmesi gerek. Veya ille de bir bakanlık verilecekse Aileden sorumlu Devlet Bakanı yapılsın!!!” diyerek konuştu.