Politika

Kemal Kılıçdaroğlu: Elbette Suriyelileri Göndereceğiz Gayet Açık ve Net

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kanal D ekranlarında Buket Aydın moderatörlüğünde Hande Fırat ve Hakan Çelik’in sorularına yanıt verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları;

Gazetelerde zaman zaman okuyoruz, PKK terör örgütünün Kandil’den ayrılıp başka bir alana konuşlandıkları yönünde. Tabii bizim istihbarat örgütümüz yok.

Oralarda teröristler var mıdır, yok mudur bilmiyoruz, sonuçta Kandil’in öteden beri PKK’nın yuvalandığı bir yer olduğunu biliyoruz.

PKK İLE KONUŞTULAR HER TÜRLÜ GÖRÜŞMELERİ YAPTILAR

CHP’nin suçlanması kadar mantık dışı yanında olsak PKK neden bize saldırsın.

Çok saçma bir şey. Siyaset her zaman ahlak ister, ahlaki normlarda siyaset yaparsanız, toplumda kabul görürsünüz. Bizim herhangi bir terör örgütüne destek verdiğimizi kanıtlasınlar, biz siyaseti tamamen bırakırız ama onlar sabah, öğle, akşam oturdular, PKK ile konuştular her türlü görüşmeleri yaptılar. Bunu herkes biliyor.

SURİYELİLERİ EVLERİNE GÖNDERECEĞİZ

Elbette Suriyelileri göndereceğiz, gayet açık gayet net. Onların evini, yolunu parkını, hastanesini yapacağız, buyurun kardeşim kendi ülkenize gidin diyeceğiz. Dönmek istemezlerse de gidecekler. Birisi Almanya’ya, Amerika’ya, Fransa’ya gittiği zaman eğer orada izinsiz duruyorsa göndermiyorlar mı?

Biz devletiz. ‘Evini, yolunu, okulunu yaptık buyurun kardeşim gidin kendi ülkenize.’ Bu kadar basit. Biz Suriyelilere ikinci sınıf yurttaş muamelesi yapmak istemiyoruz.

Eyvallah savaştan kaçtılar, baktık 30 milyar dolar para harcadık. Herhangi bir şekilde itirazımız yok ama orayı barış havzasına döndürdüğümüz zaman biz orada istihdam sağlayacağız.”

AMERİKA’NIN GÜLEN’İ BİZE İADE ETMESİ LAZIM

Ben dosyalara bakmadım, bana gelen 3 sayfalık bir rapor var. Aynı rapor Sayın Muharrem İnce’ye de verildi. Orada bazı usul eksiklikleri var ama bunlar çok hayati usul eksiklikleri değil. Bu dosyalara göre Amerika’nın Gülen’i bize iade etmesi lazım.

Amerika’nın ısrarla somut belge istediği ifade edildi. Ben de onu söylüyorum.” İsrail’in 66 Filistinliyi öldürmesi karşısında hükümetin sadece miting düzenlediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, yetkili olması halinde ilk yapacağı işin, İsrail’le olan anlaşmaları iptal etmek olduğunu aktardı.

197 BİN LİRAYI NEREDEN BULACAĞIM

Bulacağım. Kampanya açacağım. Ama eğer isterlerse götürüp vereceğim. Yargıtay kararını beklerlerse zaten Yargıtay bu davayı reddedecek. Akıl var, mantık var.

Sayın İnce son derece güzel ve heyecanlı mitingler yapıyor. Bizler vaatlerimizi, neler yapacağımızı, kaynakları nerede bulacağımızı açıklıyor ve kendimizi anlatıyoruz.

Başörtüsüne yönelik bir yasak getirilmesinden yana olmadıklarını, İstanbul’da başörtülü bir kişiyi milletvekili adayı gösterdiklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, CHP’ye yönelik kara propaganda yapıldığını, Kur’an Kursları ve İmam Hatip Liseleri’ni kuran partinin CHP olduğunu ve hiçbirisinde şikayetçi olmadıklarını vurguladı.

Bir ülkeyi geri bırakmak istiyorsanız işgal etmenize gerek yok. Eğitim sistemiyle oynayacaksınız. En son sınav yaptılar. Sonuçları seçimden sonra açıklayacaklarını söylüyorlar. Neden ve hangi gerekçelerle seçimden sonra? Büyük hataları var.

Kamupersoneli.net I ANKARA