Politika

Kılıçdaroğlu dokunulmazlıklara ‘HAYIR’ Oyu mu Kullandı?

 Dün akşam  Saat 20.09 itibarıyla tamamlanan oy verme işlemi ve oy sayımı sonuçlarına göre, dokunulmazlık teklifi 348 “evet” oyu ile kabul edildi. Hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören anayasa değişikliği teklifi ilk tur görüşmelerine dün 17 Mayıs Salı günü başladı. Meclis Genel Kurulu’nda dokunulmazlık teklifinin görüşmelerinden sonra teklif için gizli oylamaya başlandı. Saat 20.09’ da sonlanan oy sayımı sonuçlarına göre 348 “evet” oyu ile kabul edilen oylamada, 155 “red” çıkar iken 8 “çekimser” 25 boş oy çıktı.


AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, dokunulmazlıklara “evet” diyeceklerini açıklayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Hayır’ oyu kullandığını iddia etti. 

AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Salih Cora, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu;

“CHP Genel Bşk. Kemal KILIÇDAROĞLU dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin oylamada red (kırmızı) oyu verdi. Beyaz oyu kabinde unuttu”

Geçtiğimiz ay Kemal Kılıçdaroğlu, Ak Parti’nin dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili Meclis’e sunduğu Anayasa değişikliği teklifinin ‘anayasaya aykırı olduğunu’ ancak buna rağmen teklife ‘evet’ diyeceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu ayrıca, “HDP de dokunulmazlık teklifine ‘evet’ demeli” dedi.

Kamu haberleri,güncel, teknolojik, bilimsel ve daha birçok konudaki olaylardan haberdar olmak için her zaman ki gibi kamupersoneli.net sitesini takip edebilirsiniz. Dünya’yı avuçlara taşıyan telefonlarınıza, android uygulamamızı yüklemeniz takip etmekte fayda sağlayacaktır. 

Kamupersoneli.net | ANKARA