Politika

Kılıçdaroğlu'nun Bu Seçimin Kaybedeni Ak Parti'dir Açıklamasına Yanıt Geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, NTV canlı yayınına katıldı. Burada gündemin önemli konu başlıkları hakkında açıklamalarda bulunan Mahir Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapmış olduğu bazı açıklamalara yanıt verdi. 

AK PARTİ’DEN KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA YANIT

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim değerlendirmesi için yapmış olduğu konuşmasında seçimlerde AK Parti’nin yüksek miktarda oy kaybettiğini ve seçimlerin asıl kaybedeninin Ak Parti olduğunu söylemişti. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, katıldığı bir televizyon programı kapsamında bu açıklamalara yanıt verdi. 

Mahir Ünal konuşmasında CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun tutumunu eleştirdi ve “Kemal Kılıçdaroğlu 8 yenilgi almış. Çıkmışsın yenmiş, çıkmışsın yenmiş, çıkmışsın yenmiş; bir insan azıcık öz eleştiri yapar, azıcık utanır, mahcup olur. Sinirleri bozulmuş bir şekilde bugün kameraların önüne çıktı. Böyle bir öfke, hiddet içerisinde, herkese ders verir tarzda bir konuşma yaptı. Bu, sinirleri bozulmuş bir adamın konuşması. Konuşmakla kalmadı, yok efendim bize telkinde bulunuyorlarmış, kendileri Kuvayı milliyeci’ymiş. Eğer telkinde bulunulan biri varsa bu da Kemal Kılıçdaroğlu’dur.” açıklamalarında bulundu. 

KUVAİ MİLLİYE AÇIKLAMASINA HDP YANITI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal açıklamalarında CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun biz Kuvai Milliyeciyiz açıklamasını eleştirdi. Bu konuda dikkat çeken açıklamalarda bulunan Mahir Ünal konuya dair ifadelerinde CHP’nin HDP’ye yardım etmesini hatırlattı ve şu sözleri kullandı. 

“Sen seçmenini HDP’ye oy vermeye davet edeceksin, HDP’nin barajı geçmesi için büyük çaba sarf edeceksin ve bunu dile getireceksin. Ondan sonra Kuvayı milliye ruhundan bahsedeceksin. Bize diyorlar ki ‘Siz peki neden HDP’nin barajı geçmesine karşı çıkıyorsunuz?’ Biz HDP’nin siyaset yapmasına karşı değiliz. HDP’nin Mecliste siyaset yapmasına da karşı değiliz. Biz HDP’nin Mecliste terör örgütüne dönük mücadeleyi her seferinde engelleyici girişimlerinden rahatsızız. Çünkü Kandil’den emir alıyorlar, Kandil’in talimatıyla hareket ediyorlar. Mecliste terörle mücadele kararlılığımızı engellemek için HDP bugüne kadar her şeyi yaptı, bundan sonra da bunu yapmaya devam edecek.”

SEÇİMLERİN KAYBEDENİ AK PARTİ’DİR AÇIKLAMASINA YANIT

Mahir Ünal konuşmasında, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun AK Parti’ye yönelik açıklamalarına değindi ve AK Parti’nin siyasette yüzde 42-49 arasında trendinin olduğunu ifade etti. Bu oranın Kemal Kılıçdaroğlu’nun rüyasında göremeyeceğini söyleyen Mahir Ünal şu açıklamalarda bulundu.

 “Bugün Kemal Kılıçdaroğlu’nun temel sıkıntısı şu; Muharrem İnce’nin, CHP’nin 41 yıldan beri aşamadığı psikolojik bariyeri aşmış olması Kemal Kılıçdaroğlu’nu ciddi anlamda tedirgin etti. Dolayısıyla Cumhurbaşkanına hakaret ederek, AK Parti’ye dönük nefret dili kullanarak, bizim kendisine dönük benzer cevaplar vereceğimizi düşünüp, gündemi değiştirmeye çalışıyor ama her şey son derece açık ve net bir şekilde ortada. Cumhur İttifakı, bu seçimlerin kazananıdır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA