Politika

Kulislerde Yeni İddia! İnce Kurultay Çağrısında Bulunacak

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı İnce’nin kurultay tartışmaları hakkında sessizliğini bozacağı iddia ediliyor.

İnce’nin bugün katılım sağlayacağı bir televizyon programında 24 Haziran’dan bu zamana kadar yaşanan süreci değerlendireceği belirtiliyor.

Ayrıca İnce’nin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na neden çekil daveti yaptığıyla alakalı detayları sunacağı iddia ediliyor.

İnce’nin yapacağı açıklamanın ardından kendisini destekleyenlere “Kurultay için imzaları toplayın” diye çağrıda bulunacağına yer verildi.

İnce’nin yakın partililerin bu zamana kadar 600’e yakın delegeden olağanüstü kurultay için imza atma sözü aldığı, notere başvuru yapacakları ve olaağanüstü kurultay için süreci başlatacakları belirtildi.

Ayrıca bu konuyla alakalı olarak; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Hürriyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada önlerinde duran öncelikli görevin yerel seçimlere hazırlanmak olduğunu ifade ederek;

“Biz yolumuza bakıyoruz. Ben imza toplanacağına ihtimal vermiyorum. Parti tabanı, parti içi yarış değil iş istiyor. Örgütü seçime hazırlamayı bekliyor herkes” dedi.

Kamupersoneli.net I ANKARA