Politika

Mansur Yavaş'tan AK Parti'li Meclis Üyelerine: İsterseniz Dava Açın, Yetkimi Gasp Ettirmem Size

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı gerçekleştirildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin belediye şirket yönetim kurullarının atamalarda dahil olmak üzere kontrollerin belediye meclisine verilmesi kapsamında sunulan önergenin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından reddedilmesiyle beraber tartışma çıktı.

SOSYAL DENGE TAZMİNATI KABUL EDİLDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı Mansur Yavaş başkanlığında 5’inci defa bir araya geldi.

Toplantıda gündem maddeleri arasında bulunan sosyal denge tazminatı konusu görüşülmeye başlandı ve Meclis üyeleri bütün çalışanlara eşit olarak sosyal denge tazminatı verilmesi önergesini oy çokluğu ile kabul etti.

BELEDİYE ŞİRKETLERİNE ATAMA ÖNERGESİ

Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Vekili Mümin Altunışık tarafından belediye şirket yönetim kurularına atamaların ve kontrollerinin belediye meclisine verilmesi yönünde önerge sunması tartışmalara neden oldu.

Mansur Yavaş ise sunulan önergeyi gündeme almadı ve Altunışık, önergenin gündeme alınmamasının hukuka aykırı olduğunu belritti ve açıklamasında;

“5393 sayılı kanun gereğince bu önergeyi gündeme almama hakkınız yok. Bunu burada gündeme almanız gerekiyor, burası hangi kararı verirse ona göre hareket edilmesi gerekiyor

 Eğer kararı beğenmezseniz 7 gün içerisinde reddedebilirsiniz” dedi.

BEN KENDİ YETKİMİ GASP ETTİRMEM SİZE

Mansur Yavaş ise, Altunışık’ın sözlerine şöyle yanıt verdi:

“Belediye başkanı Anayasa gereğince yetkisini ortadan kaldıracak önergeleri kabul etmemelidir. Bu benim hukuki görüşümdür.

Cumhuriyet Savcılığı’na şikâyet ettiniz. Türkiye’de en çabuk Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyet edilen ve müfettiş getirilen belediye başkanı oldum.”

Ben bu önergeyi işleme almıyorum, siz isterseniz dava açacaksınız, ben kendi yetkimi gasp ettirmem size” dedi ve daha sonra oturumu kapattı.

Bir Yorum

  1. Acıyorum Hainleşen Gül ve Davutoğlu ve Babacan'a gerçekten canım vatanımın ezeli düşmanlarına hizmet edercesine bu denli Alçaklaştığınız için her zaman Kaybedenler olacaksınız!