Politika

Meclis 45 Gün Ara Verdi

Koronavirüs salgını mücadelesiyle beraber, yoğun bir mesai yapan Meclis, oturumlarına ara veriyor. TBMM’nin 100. açılış yıldönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda kısa bir özel oturumdan sonra 2 Haziran’a kadar kapalı olması kararlaştırıldı. 

100. yılını dolduran Meclis’te bu yıl planlanan görkemli kutlama etkinlikleri salgın nedeniyle ertelendi. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, 23 Nisan 2020 Perşembe akşamı saat 21:00’de tüm Türkiye’yi evlerinde ve balkonlarında bayraklarıyla 100. yıl coşkusunu İstiklal marşını söyleyerek kutlamaya çağırdı. Bu kapsamda 23 Nisan saat 21:00’de televizyonlarda İstiklal Marşı’nın yayınlanması bekleniyor. 

Koronavirüs önlemlerine karşın TBMM Genel Kurulu, 23 Nisan saat 14:00’te özel gündemle toplanacak. Özel oturumda Meclis’te grubu olan partilerin başkanları 10’ar dakika, grubu olmayan 3 parti temsilcisi de 3’er dakika konuşma yapacak. Meclis, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ertesi günü Ramazan ayının başlangıcıyla çalışmaya ara verecek.