Politika

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop: Yetki Kanununa Dayalı KHK'lar Haftaya Çıkar

Türkiye Cumhuriyet Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop katılım sağladığı televizyon programında yetki kanunu ile alakalı olarak ifadelerde bulundu.

Şentop’un açıklamalarından satır başları;

“Bürokrasinin yanı sıra bakanlıkların yapılanması yetkilerini Cumhurbaşkanına verdik. Hem merkez ve hem de taşra yapılanması bu seçimden sonra olacak ancak KHK 24 Haziran’a kadar daha var. Cumhurbaşkanı Kararnamesi KHK’dan daha alt bir düzenlemedir.

Öncelikli olarak KHK’ları ve kanunları kaldırmamız gerekiyor. Bu yetki kanunu Cumhurbaşkanı Kararnamesine alan açmak için çıkmıştır. Kısacası Cumhurbaşkanı kararnamesi ile düzenlenecek alanlarda yer alan kanun ve KHK’larla beraber yürürlükten kaldırılacak.

Bununla beraber yetki kanunu, 24 Haziran’a kadar kullanılacak.

Üst düzey kamu personelleri ile alakalı durum ise Siyaset ile bürokrasi arasında üst düzey bürokrasi vardır. Müsteşar ve müsteşar yardımcısı gibi. Bir açıdan siyasi bir açıdan ise bürokratik görevler vardır.

Bu görevler kritik görevler olduğundan dolayı ABD’de öyle başkanla gelerek gidenler var, burada da. Önce KHK ile bu konuyu düzenleyen kanunlar yürürlükten kaldırılarak alan temizliği sağlanacak.

Önümüzdeki günlerde, hata önümüzdeki hafta, KHK’la ilgili düzenlemelerin çıkabileceğini düşünüyorum.

Diğerleri yani Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle düzenlenecek olanlar hazır zaten, Cumhurbaşkanının yeni sisteme göre göreve başlaması sonrasında yayımlanır.” ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net I ANKARA