Politika

Mehdi Eker: Halkımız Güçlü Bir Lider İstedi ve Erdoğan'a Destek Verdi

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan seçimlerle beraber Türkiye yeni bir hamle dönemine başlayacak.

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakı Milletvekili Mehdi Eker Sabah Gazetesi’nin sorularına yanıt verdi.

İşte Mehdi Eker’in açıklamalarından satır başları;

HALKIMIZ GÜÇLÜ LİDER İSTEDİ VE ERDOĞAN’A DESTEK VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Adalet ve Kalkınma Partisi arasındaki oyların fark nedenlerini doğru analiz etmek gerekir. Burada partimizin herhangi bir oy kaybı söz konusu olamaz. Birisi doğrudan Türkiye’nin liderini seçme kararıydı ve halkımız güçlü bir lider istediği için Erdoğan’ı destekledi.

Diyarbakı’ın özelinde HÜDAPAR 1 Kasım tarihinde yapılan seçimlerde partimize desteklerini sundu ve seçime dahil olmadı. Bu seçimde ise kendi başkanını çıkararak 35 bin oy topladı. Ayrıca daha önce bize oy veren Saadet Partisi içinde bu durum söz konusu. Böyle bakıldığında Cumhurbaşkanımız ve AK Parti arasında oy farkı aradan kalkmış oluyor.

PKK İLE ETKİN MÜCADELE SONUÇ VERDİ

Bu zamana kadar bu partiye baskı ve tehtidle oy verilmekte. Şimdi sıfırlanmış olmasa bile HDP pek çok ilde oy kaybına maruz kaldı.

MİLLETİN SANDIKTA VERDİĞİ MESAJI ALDIK

Bizler AK Parti olarak milletin sandıkta vermiş olduğu mesajları aldık ve Cumhurbaşkanımız da oy oranlarının iyi irdelenmesi ve analiz edilmesini talep etti. Alakalı komisyonlarımızla detaylı çalışmaları yapacak ve bizler de bu mesajları dikkate alarak çalışacağız

YENİ SİSTEMLE İTTİFAK OYLARIYLA BERABER KURULUYOR

Yeni sistem ittifak oylarıyla beraber kurulacak. Türkiye için kritik bir gelişme. Ayrıca bu başarıda AK Parti’nin büyük rolü var. İttifak oylarına bakınca Meclis’in çoğunluğu rahatça sağlandı. Bununla beraber siyasette yeni bir sayfanın açıldığını görmüş olduk.

ERDOĞAN KARARNAMELERİ YAYIMLAYACAK

Yeni sistemle beraber Cumhurbaşkanı kararnameleri yayımlayacak. Meclis’in çalışma takvimine göre uyum yasaları çıkarılmış olacak. Yeni yasama dönemi Türkiye güçlü Meclis’le yeni sistemle olacak. Reformların hız ekonominin güç kazandığı bir döneme girmekte.

YEREL SEÇİMLERE GİRMEK GEREKİR

Yerel yönetimleri belediye meclisi muhtarlar encümenler gibi bütün boyutlarıyla düşünmek gerekmekte. Öncelikle bu seçimlerde toplumun verdiği mesajları doğru okuyarak gereki adımları atarak yerel seçimlere girmek gerekmektedir. Takvimin önem alınacağını düşünmüyorum.

OHAL KALKACAK

Cumhurbaşkanımız da açıkladı OHAL’in kalkacağını. Bu konuya ilişkin hazırlıklar yapılacak. Milli Güvenlik Kurulu gibi ilgili kurullarda görüşülerek kısa sürede kalkmasını bekliyoruz.

16 YILDA BÜYÜK PROJELERE ATILIMLARA İMZA ATILDI

AK Parti 2023 hedefleri doğrultusunda olağanüstü bir çalışma temposuna girecek.

16 yılda çok büyük projelere, atılımlara imza atıldı. 2023’te 21 yıldır Türkiye’yi yöneten parti olacağız.

Bu süreçte kazanımların, birikimlerin doğru şekilde ortaya konulması ve toplumun bir sonraki atılım takvimine hazırlanması hedefimiz.

Altyapı projeleri, mega yatırımlar tamamlanırken, refahın tabana yayılması önceliğimiz olmaya devam edecek. Bu döneme “ikinci hamle” dönemi diyebiliriz. Rotamız güçlü Türkiye, güçlü büyüme.

Kamupersoneli.net I ANKARA